ZVOKI MLADIH

ZVOKI MLADIH, 5.4.2022

Gaja Žnidaršič, violina
Hermina Hudnik, klavir
*
Katja Ferenc, flavta
Mateja Hladnik, klavir


Spored:

Giuseppe Tartini (1692–1770), prir. Fritz Kreisler:
Sonata za violino v g-molu, »Vražji trilček«
Larghetto
Allegro energico
Andante
Allegro assai – Andante – Allegro assai

Eugène Ysaӱe (1858–1931): 
Sonata št. 4 v e-molu, op. 27, »Fritz Kreisler«
Allemanda: Lento maestoso
Sarabande: Quasi lento
Finale: Presto ma non troppo

*

Eldin Burton (1913–1979): 
Sonatina za flavto in klavir
Allegretto grazioso
Andantino sognando
Allegro giocoso quasi fandango

Alexandre Desplat (1961): 
Airlines (Letalske družbe) za solo flavto

Charles-Marie Widor (1844–1937): 
Suita za flavto in klavir, op. 34
Moderato
Scherzo
Romance
Final

Gaja Žnidaršič se je rodila leta 2004 v Postojni. Svojo glasbeno pot je pričela s sedmimi leti v Glasbeni šoli Frana Gerbiča v Cerknici, kjer se je violino učila pri profesorici Mojci Brank. Leta 2019 se je vpisala na KGBL, kjer jo poučuje profesor Žiga Brank. Izkušnje pridobiva s sodelovanjem na različnih orkestrskih projektih in seminarjih. Redno se udeležuje tekmovanj, na katerih je prejela vrsto nagrad. Leta 2013 in 2015 je na mednarodnem tekmovanju Giovano Musicisti v Trevisu prejela prvo nagrado. Na tekmovanju Svirel je leta 2015 in 2017 osvojila zlato priznanje. Na mednarodnem tekmovanju Mladi virtuozi v Zagrebu je leta 2017 prejela prvo nagrado, leta 2019 pa dosegla tretje mesto. Na regijskem tekmovanju mladih glasbenikov Primorske 2017 je dosegla zlato priznanje in posebno nagrado za najvišje doseženo število točk v kategoriji, na mednarodnem tekmovanju Salieri v Italiji pa si je priigrala absolutno prvo mesto. Na državnem tekmovanju TEMSIG je leta 2015 prejela zlato plaketo, leta 2018 drugo nagrado in posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja, leta 2021 pa je dosegla prvo mesto.

Hermina Hudnik je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Andreja Jarca. Deluje kot korepetitorka na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Nastopa v duu z violončelistom Milanom Hudnikom in drugimi slovenskimi glasbeniki.

*

Katja Ferenc je  pričela igrati flavto na Glasbeni šoli Lendava, nato pa nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Neži Prešeren in Lizi Hawlina. Je nagrajenka številnih domačih in tujih tekmovanj: TEMSIG (2015, 2016, 2019), Citta di Palmanova v Italiji, mednarodno tekmovanje Emona, World International Music Competition Beograd, North Music Competition v Stockholmu, mednarodno tekmovanje Woodwind & Brass v Varaždinu idr. Kot solistka je nastopila s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije ter kot odlična komorna glasbenica koncertirala v Sloveniji, Nemčiji in Franciji. Za izjemne zasluge pri umetniškem uveljavljanju je prejela Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, posebno nagrado župana Občine Lendava ter postala štipendistka Zavarovalnice Triglav v projektu Mladi upi. Zdaj je študentka flavte na CRR de Rueil-Malmaison v Franciji pri priznanem profesorju Julienu Beaudimentu ter na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Mateju Zupanu. Redno se udeležuje tudi mojstrskih tečajev pri svetovno uveljavljenih flavtistih, kot so: Ph. Bernold, F. Renggli, A. Ferreira, K. Schütz, E. N. Kozmus, M. Belič in mnogi drugi.

Mateja Hladnik je srednjo glasbeno šolo končala v Celju in leta 2003 diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Janeza Lovšeta. Med študijem je preko programa Erasmus en semester študirala na konservatorju v Kristiansandu na Norveškem. Po študiju se je zaposlila na Glasbeni šoli Celje, kjer je delovala kot profesorica klavirja in korepetitorka na osnovni in srednji stopnji. Sedaj  je zaposlena kot korepetitorka na Akademiji za glasbo v Ljubljani.


Prihajajoči koncerti

| | MAJ 19 ČET

GLASBENA ULICA, 19.5.2022

Alenka Jezernik, tolkala · Živa Žohar, trobenta 19:00, Velika dvorana KGBL (Vegova 7)
| | MAJ 25 SRE

PRISLUHNIMO, 25.5.2022

Jaka Škoberne, kitara · Bilka Peršič, harfa 19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | MAJ 30 PON

DOBIMO SE NA MAGISTRATU, 30.5.2022

Zarja Ule, violina · Alina Rovan, saksofon 19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | JUN 2 ČET

CESARJEVA NOVA OBLAČILA

Policijski orkester 10:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | JUN 2 ČET

GLASBENA ULICA, 2.6.2022

Emanuel Mikac, evfonij · Tilen Udovič, bariton · Peter Grdadolnik, bariton 19:00, Velika dvorana KGBL (Vegova 7)

Na sporedu


| | APR 5 TOR
5. april 2022 19:30 Rdeča dvorana Magistrata
Vstop prost.

Povej naprej