ZVOKI MLADIH

Zvoki mladih, 25.10.2022

Kim Kozlevčar, violončelo
Sae Lee, klavir
*
Trio à chanter
Klara Lužnik, klavir
Zala Frangež, violina
Ariel Vei Atanasovski, violončelo

 

Spored:

Pavle Merku (1927–2014): 
Madrigal za violončelo solo

Marijan Lipovšek (1910–1995): 
Balada za violončelo in klavir

Claude Debussy (1862–1918): 
Sonata za violončelo in klavir
Prologue: Lent
Sérénade: Modérément animé
Final: Animé

*

Peter Kopač (1949): 
Neizbežnost za klavirski trio

Dmitrij Šostakovič (1906–1975): 
Klavirski trio št. 1 v c-molu, op. 8

Violončelistka Kim Kozlevčar, študentka podiplomskega študija Akademije za glasbo v Ljubljani pri zasl. prof. Milošu Mlejniku, se je leta 1999 v Ljubljani rodila v glasbeni družini, kjer so njen vsakdan izpolnjevali glasbena ustvarjalnost in poustvarjalnost, studio, oder in televizija. Že triletna se je začela šolati pri prof. Kseniji Trotovšek Brlek. Seminarji, državna in mednarodna tekmovanja so ji že takrat prinesli vrsto najvišjih uvrstitev in posebnih priznanj. Šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Milanu Vrsajkovu in prof. Sanji Repše ji je prineslo vrsto nastopov, snemanj in novih seminarjev, gostovanja na festivalu FAKEL v Sočiju in v Moldaviji. Dodatno se je začela redno izobraževati pri prof. Nataliji Pavlutskaji v Londonu. Poleti 2015 je prvič nastopila tudi v Christchurchu na Novi Zelandiji, ki jo večkrat obiskuje. Redno se udeležuje tudi seminarjev pri priznanih violončelistih, kot so: M. Löhr, D. Đorđević, D. Shapovalov, J. Podhoransky, P. Maintz, G. Gnocchi, J. Steckel idr. Beleži tudi najvišje uvrstitve na tekmovanjih doma in v tujini v zadnjem času: 20. Euritmia prva uvrstitev in posebno priznanje), 11. tekmovanje violončelistov Antonio Janigro na Hrvaškem (druga nagrada), 46. TEMSIG s klavirskim triom (zlata plaketa), 47. TEMSIG (zlata plaketa in posebno priznanje) in 50. TEMSIG (prva uvrstitev in posebno priznanje).

Sae Lee je diplomantka zasebne glasbene univerze Toho Gakuen v Tokiu, kjer je študirala pri profesorjih Kazuhiko Nakajimi in Etsuko Tazakiju. V letih 2007 in 2008 je z odliko zaključila študij klavirja in komorne glasbe na Pariškem  glasbenem konservatoriju (Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris). Je dobitnica devetih prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih. Kot aktivna komorna glasbenica sodeluje s saksofonistom Mihom Roginom, s katerim nastopa po svetu kot Duo Kalypso. Duo je dobitnik prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih Fnapec (Pariz) in Carlo Soliva (Italija). Nastopila je v več televizijskih in radijskih prenosih na Japonskem in v Evropi.

*

Trio à chanter sestavljajo trije mladi talentirani glasbeniki: pianistka Klara Lužnik, violinistka Zala Frangež in violončelist Ariel Vei Atanasovski. Študirajo na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu in kot trio delujejo od oktobra 2021. Njihov mentor je priznani pianist, komorni glasbenik in pedagog Chia Chou. V preteklem letu so izvedli nekaj koncertov v Slovenj Gradcu, Mariboru in Gradcu. V prihajajoči sezoni pa jih poleg samostojnih recitalov čakajo tudi tekmovanja v Sloveniji in tujini. Udeležili so se mojstrskih tečajev pri priznanih glasbenikih in profesorjih, kot so: Daniel Rowland, Floor le Coultre idr.


Prihajajoči koncerti

| | SEP 1 PET

Draga srednješolka / srednješolec,

Mešani mladinski pevski zbor Veter 16:00, Krekov trg 2, Šentjakobsko gledališče, 2. nadstropje levo, vhod pri predoru
| | OKT 9 PON

Glasbena ulica, 9.10.2023

19:00, Velika dvorana KGBL OE Glasbena šola (Vegova ulica 7, Ljubljana)
| | OKT 18 SRE

Mladi mladim, 18.10.2023

19:30, Kosovelova dvorana Cankarjevega doma
| | OKT 24 TOR

Zvoki mladih, 24.10.2023

19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | OKT 25 SRE

Dobimo se, 25.10.2023

19:30, Rdeča dvorana Magistrata

Na sporedu


| | OKT 25 TOR
25. oktober 2022 19:30 Rdeča dvorana Magistrata
Vstop prost.

Povej naprej