ZVOKI MLADIH

Zvoki mladih, 24.10.2023

Petra Burnik, violina
Hermina Hudnik, klavir
*
Nina Pavšek, klarinet
Neža Bregar, klavir


Spored:

Matija Bravničar (1897–1977): 
Suonata in modo antico za violino in klavir
Preludio
Aria
Finale

Niccolò Paganini (1782–1840): 
Caprice št. 13 v B-duru, op. 1

Tomaso Antonio Vitali (1663–1745), prir. Léopold Charlier: 
Chaconne v g-molu

Fritz Kreisler (1875–1962): 
Recitativ in Scherzo, op. 6

Ottokar Nováček (1866–1900): 
Perpetuum mobile

*

Jean Françaix (1912–1997): 
Tema z variacijami

Črt Sojar Voglar (1976): 
Jeux št. 2

Luigi Bassi (1833–1871): 
Koncertna fantazija po motivih iz Verdijeve opere Rigoletto

Petra Burnik je 18-letna violinistka, ki igra violino že trinajsto leto. Svojo glasbeno pot je začela pri šestih letih z vpisom na Glasbeno šolo Ljubljana Vič - Rudnik, kjer se je z violino prvič srečala v razredu prof. Tine Balazs. Skozi devet osnovnošolskih let je priložnostno sodelovala v različnih orkestrih in z glasbenim ustvarjanjem na violini popestrila tudi mnoge dogodke in prireditve izven šolskih okvirjev. Po končani osnovni šoli se je vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, kjer trenutno vzporedno z Gimnazijo Vič obiskuje 4. letnik umetniškega izobraževanja v razredu prof. Roka Zgonca. Igranje violine je v času osnovnošolskih in srednješolskih let izpopolnjevala pri priznanih profesorjih, kot so Brian Finlayson, Gorjan Košuta, Emilio Percan in Wonji-Kim Ozim, svoje spretnosti pa izkazala z dosežki na državnih in mednarodnih tekmovanjih, kjer je posegla po zlatih in srebrnih plaketah na tekmovanjih, kot so Mednarodno tekmovanje Fantast, Mednarodno tekmovanje Artisti dell'Arco, Tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije (TEMSIG) in Mednarodno tekmovanje Palmanova Competition.

Hermina Hudnik je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Andreja Jarca. Deluje kot korepetitorka na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Nastopa v duu z violončelistom Milanom Hudnikom in drugimi slovenskimi glasbeniki. 

*

Nina Pavšek (rojena 2003) se trenutno izobražuje na Visoki šoli za glasbo v Baslu pri profesorju Françoisu Bendi. Že kmalu se je začela udeleževati glasbenih tekmovanj v Požarevcu in Beogradu in osvojila osem prvih nagrad in tri lavreate, nato je šolanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri profesorju Jožetu Kotarju. Je prejemnica dveh zlatih in srebrne plakete na tekmovanju mladih glasbenikov TEMSIG, vključno z drugo in tretjo nagrado ter nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja. Leta 2018 se je predstavila kot solistka s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, v letu 2019 pa je prejela prvi nagradi na tekmovanju Daleki akordi v Splitu ter na tekmovanju Giacomo Mensi v Italiji. Na podlagi avdicije je bila poleti 2019 povabljena v mladinski orkester Royal Concertgebouw Young in se uvrstila v finale tekmovanja Silverstein Clarinet Contest 2020. V letu 2021 je na tekmovanju Woodwind and Brass 2021 poleg osvojene zlate plakete postala tudi absolutna zmagovalka tekmovanja. Je prejemnica Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet in sredstev razpisa Mladi upi, lanskega oktobra pa je osvojila prvo nagrado na tekmovanju Citta di Carlino v Italiji. Letos poleti je sodelovala pri Mladinskem mediteranskem orkestru v okviru Festivala Aix-en-Provence, sodeluje s Policijskim orkestrom in Simfoničnim orkestrom RTV.

Neža Bregar, rojena leta 1992 v Ljubljani, je pričela igrati klavir pri šestih letih. Leta 2017 je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Hinka Haasa. Zaposlena je kot korepetitorka na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, ob tem je leta 2020 zaključila drugi magistrski študij iz klavirskega dua v Gradcu. Od leta 2011 je v Klavirskem duu Scaramouche, skupaj s pianistko Nadjo Rus, prejemnica številnih nagrad na mnogih mednarodnih tekmovanjih. 
Poleg tega je tudi prejemnica Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani. V klavirskem duu je z orkestrom Mariborske opere izvedla koncert F. Poulenca za dva klavirja in orkester, z orkestrom EUYO pod taktirko Vasilija Petrenka pa je izvedla koncert W. A. Mozarta za dva klavirja in orkester. Za seboj ima številne komorne koncerte. Svoje znanje je izpopolnjevala pri več slovenskih in tujih profesorjih.


Prihajajoči koncerti

| | MAR 6 SRE

Dobimo se, 6.3.2024

Leon Ravnikar, kitara · Diana Marković, klarinet 19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | MAR 11 PON

Prisluhnimo, 11.3.2024

Taja Rijavec, harfa · Godalni kvartet Perpetuum 19:30, Mestni muzej Ljubljana
| | MAR 12 TOR

PETER IN VOLK, 12.3.2024

Policijski orkester 10:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | MAR 13 SRE

PETER IN VOLK, 13.3.2024

Policijski orkester 10:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | MAR 19 TOR

Ob klavirju, 19.3.2024

Marija Jovanović · Dora Dresler 19:30, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Na sporedu


| | OKT 24 TOR
24. oktober 2023 19:30 Rdeča dvorana Magistrata

Povej naprej