ZVOKI MLADIH

Zvoki mladih, 14.11.2023

Katarina Lozar, flavta
Katalin Péter, klavir
*
Živa Kralj, violina
Hermina Hudnik, klavir


Spored:

Michel Blavet (1700–1768):  
Sonata v G-duru, op. 2, št. 1, »L'Henriette«
Adagio
Allegro
Aria prima – Aria seconda
Presto

Pierre Sancan (1916–2008): 
Sonatina

Vito Žuraj (1979): 
Tango

*

Matija Bravničar (1897–1977):
Suonata in modo antico
II. Aria

Johann Sebastian Bach (1685–1750): 
Sonata za violino št. 1 v g-molu, BWV 1001 
II. Fuga, Allegro
III. Siciliana

Peter Iljič Čajkovski (1840–1893): 
Souvenir d'un lieu cher (Spomin na ljubljeni kraj), op. 42
Méditation (Meditacija)
Scherzo
Mélodie (Melodija)

Katarina Lozar se je prvič srečala s flavto pri osmih letih v Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina pod mentorstvom profesorja Armanda Mariuttija. V prvih sedmih letih svoje glasbene poti je dosegla 12 zlatih in eno srebrno priznanje na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Bila je tudi članica Tria Amicus, s katerim je v dveh letih aktivnosti dosegla še štiri zlata priznanja in prvo nagrado na državnem tekmovanju Temsig. Sodelovala je na različnih dogodkih glasbene šole, snemala v Studiu Hendrix, nastopala na Festivalu Lent in leta 2020 opravila sprejemne izpite na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer letos obiskuje četrti letnik v razredu profesorice Lize Hawlina. V času šolanja na konservatoriju je dosegla zlato priznanje in drugo nagrado na državnem tekmovanju Temsig in zlato priznanje na mednarodnih tekmovanjih Pamus Flow, Varaždin Woodwind & Brass in Emona. Redno se udeležuje seminarjev pri priznanih profesorjih, kot so Sir James Galway, Matthieu Gauci-Ancelin, Johanna Dömötör, Michel Bellavance, Matej Zupan, Eva-Nina Kozmus in drugi.

Katalin Péter je rojena v Kanjiži v Vojvodini. Že v mladosti se je odločila za glasbo in se pričela učiti klavir in kitaro. Srednjo šolo klavirja je končala v Subotici pri prof. Mariji Sekelj, leta 1993 diplomirala, čez dve leti še končala magisterij pri prof. Arbu Valdmi na Novosadski akademiji za glasbo. Že v študijskih letih je bila večkrat prvonagrajena na republiških in zveznih tekmovanjih mladih glasbenikov. Kot solistka je nastopala z Vojvodinskim mladinskim orkestrom, Novosadskim komornim orkestrom in Subotiško filharmonijo. Koncertirala je v vseh večjih kulturnih središčih bivše Jugoslavije (Zagreb, Sarajevo, Beograd, Ljubljana) in tudi v tujini. Snemala je za RTV Novi Sad, RTV Beograd in RTV Slovenija. Danes je zaposlena kot korepetitorica in učiteljica klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Večkrat se je tudi pojavila kot interpretka sodobne slovenske glasbe na Noči slovenskih skladateljev DSS. Kot umetniška sodelavka sodeluje tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Večkrat je bila sodelujoča pianistka na glasbenih seminarjih in na mednarodnih tekmovanjih.

*

Živa Kralj, rojena leta 2005 v Ljubljani, obiskuje Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. Osnovno glasbeno šolo je obiskovala pri prof. Sonji Horvat na Glasbeni šoli Koper. Leta 2021 je bila sprejeta v mednarodni mladinski orkester Concertgebouw Young na Nizozemskem, istega leta pa je prejela tudi srebrno plaketo na tekmovanju Temsig. Leta 2023 je bila sprejeta v Mednarodni mladinski orkester Verbier v Švici in prejela prvo nagrado na Mednarodnem tekmovanju Tartini. Dvakrat se je udeležila tudi poletnega festivala Musica, un ponte tra i popoli v Italiji. Nastopala je kot solistka s Komornim godalnim orkestrom Amadeo in Obalnim komornim orkestrom. Svoje znanje je izpopolnjevala pri prof. Vidu Sajovicu, Vasiliju Meljnikovu in Sonji Horvat.

Hermina Hudnik je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Andreja Jarca. Deluje kot korepetitorka na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Nastopa v duu z violončelistom Milanom Hudnikom in drugimi slovenskimi glasbeniki. 


Prihajajoči koncerti

| | APR 15 PON

JAZZ MLADIH, 15.4.2024

Big Band Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana 19:00, Dvorana Lucijana Marije Škerjanca KGBL
| | APR 15 PON

Prisluhnimo, 15.4.2024

Matej Berlot, kitara · Leto Križanič Žorž, harfa 19:30, Mestni muzej Ljubljana
| | APR 16 TOR

Ob klavirju, 16.4.2024

Izak Ban · Klavirski trio Rupnik 19:30, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
| | APR 22 PON

Glasbena ulica, 22.4.2024

Eva Majcen, kljunasta flavta · Duo Luna 19:30, Velika dvorana KGBL OE Glasbena šola (Vegova ulica 7, Ljubljana)
| | MAJ 8 SRE

Mladi mladim, 8.5.2024

Leonard Razboršek, violončelo · Lan Meden, saksofon 19:30, Kosovelova dvorana Cankarjevega doma

Na sporedu


| | NOV 14 TOR
14. november 2023 19:30 Rdeča dvorana Magistrata

Povej naprej