ZVOKI MLADIH

ZVOKI MLADIH, 13.10.2020

Rezervacija sedišča. Za rezervacijo pokličite: Glasbena mladina ljubljanska, od ponedeljka do petka od 9.00 do 18.00: 041/730-430, od 9.00 do 14.00: 01/426-84-71, e-pošta: gml.drustvo@siol.net. Vstopnica bo na voljo od 19.00 dalje na prizorišču koncerta. Rezervacija poteče ob 19.25.

Mateja Hladnik, klavir

Rezervacija sedišča.

Launy Grøndahl (1886–1960):
Koncert za pozavno
Moderato assai ma molto maestoso
Quasi una leggenda: Andante grave
Finale: Maestoso (rondo)

Joseph Jongen (1873–1953):
Arija in poloneza, op. 128

Dario Castello (ok. 1602–1631):
Sonata št. 5 za violino, pozavno in generalni bas

Julija Černe, violina
Mateja Hladnik, klavir

Zygmunt Stojowski (1870–1946):
Fantazija, op. 38

Félix-Alexandre Guilmant (1837–1911), prir. David Marlatt:
Morceau symphonique (Simfonično delo)
za pozavno solo in trobilni kvintet, op. 88

in
Schaka kvintet

Matej Kravcar, trobenta
Dominik Rus, torbenta
Jernej Rotar, rog
Žan Kopše, pozavna
Rok Grubelnik, tuba

Tine Plahutnik se je rodil leta 1997 v Ljubljani. Svojo glasbeno pot je začel z učenjem pozavne leta 2004 na Glasbeni šoli Kamnik in pri prof. Jaku Einfaltu opravil osem razredov. Po končani osnovni šoli se je leta 2013 vpisal na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana v razred prof. Andreja Srake. Pod njegovim mentorstvom se je uspešno udeležil številnih tekmovanj in prejel vrsto nagrad. Po dveh letih rednega vpisa na KGBL-u se je vzporedno vpisal na trgovsko šolo ¬- smer aranžerski tehnik, kjer je tudi maturiral. Za svoje dosežke je leta 2016 prejel Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana za izjemne uspehe pri umetniškem uveljavljanju šole. Opravil pa je tudi eno leto vzporednega študija iz predmeta jazz pozavna (smer jazz - zabavna glasba) na KGBL-u pri prof. Vidu Žgajnerju. Trenutno je študent četrtega letnika Akademije za glasbo Ljubljana v razredu red. prof. Dušana Kranjca. V času študija je izvedel mnogo uspešnih nastopov, produkcij in koncertov tako solo kot tudi v komornih in orkestrskih zasedbah. Svoje znanje je dodatno izpopolnjeval in ga še izpopolnjuje tudi na različnih seminarjih in poletnih šolah pri priznanih pedagogih, kot so: Branimir Slokar, Jonas Bylund, Ian Bousfield, Lars Karlin, György Gyivicsan, Thomas Eibinger, Gerhard Füßl, Peter Štuhec, Leonhard Paul, Christopher Coletti, Marco Pierobon, Bart van Lier in drugi. Sodeluje z različnimi zasedbami in orkestri, kot so: Schaka kvintet, Big band Akademije za glasbo, Simfonični orkester Akademije za glasbo, Big band KGBL, Simfonični orkester KGBL, Simfonični orkester Domžale-Kamnik, Simfonični orkester Cantabile, Glasbeni ansambel Mestnega gledališča ljjubljanskega, Mestna godba Kamnik, Dixi shock band ter različne trobilne komorne zasedbe. Marca 2019 je kot solist nastopil na koncertu Big banda RTV Slovenija, od septembra 2017 redno sodeluje v Orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, aprila 2019 pa se je tam tudi redno zaposlil.

Mateja Hladnik je srednjo glasbeno šolo končala v Celju in leta 2003 diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Janeza Lovšeta. Med študijem je preko programa Erasmus en semester študirala na konservatorju v Kristiansandu na Norveškem. Po študiju se je zaposlila na Glasbeni šoli Celje, kjer je delovala kot profesorica klavirja in korepetitorka na osnovni in srednji stopnji. Sedaj  je zaposlena kot korepetitorka na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

| | JAN 26 TOR

ETNO

Big Band RTV Slovenija 11:00, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | JAN 26 TOR

ETNO

Big Band RTV Slovenija 17:00, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | JAN 27 SRE

LATINO

Big Band RTV Slovenija 11:00, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | JAN 28 ČET

MARTIN KRPAN

Policijski orkester 10:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | JAN 29 PET

MARTIN KRPAN

Policijski orkester 10:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma

| | OKT 13 TOR
13. oktober 2020 19:30 Rdeča dvorana Magistrata
Vstop prost - Rezervacija sedišča.