ZVOKI MLADIH

Snemanje koncerta ZVOKI MLADIH, 20.4.2021

Snemanje koncerta v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije. Posnetek bo objavljen naknadno.

Giulio Greci, violina
Sae Lee, klavir

Henryk Wieniawski (1835–1880):
Variacije na lastno temo, op. 15

Sergej Prokofjev (1891–1953):
Sonata za violino in klavir št. 2 v D-duru, op. 94a
Moderato
Scherzo: Presto
Andante
Allegro con brio

Giulio Greci, rojen 1998, je študiral na Konservatoriju za glasbo v Udinah v Italiji, zdaj pa nadaljuje študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Vasilija Meljnikova in na Akademiji W. Stauffer v Cremoni, kamor ga je povabil prof. Salvatore Accardo. Udeležil se je številnih mojstrskih tečajev pri priznanih profesorjih, kot so: S. Milenković, R. Simović, S. Accardo, G. Nikolić, L. Hagen, I. Grubert, L. Birringer, H. Fister, I. Volochine, S. Makarova. Je prejemnik prvih nagrad na različnih nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih in druge nagrade na 25. tekmovanju Mladi vitruozi v Zagrebu. Leta 2016, 2017 in 2018 je bil izbran za koncertnega mojstra Nacionalnega orkestra italijanskih konservatorijev, s katerim je igral v številnih gledališčih in prizoriščih, kot so: Teatro Petruzzelli v Bariju, Arena di Verona, italijansko veleposlaništvo na Dunaju, gledališče Maggio Fiorentino v Firencah, festival Ravello in, v Rimu,  Republiški senat  in Avditorij Parco della Musica. Nastopal je z umetniki, kot so: A. Lonquich, G. Sollima, G. Rivinius in mnogi drugi. Kot solist je igral z orkestrom konservatorija v Udinah in nedavno z orkestrom AUDiMuS. Igra tudi v komornih skupinah, na primer v kvartetu KG in kvintetu Florestan, ki sta oba izbrana za koncerte v Italiji.

''Sae Lee (Japonska) je ena najbolj iskanih kolaborativnih pianistk svoje generacije. Njena sposobnost    interakcije z glasbeniki, izjemno obvladovanje instrumenta in vrhunski umetniški nivo začarata občinstvo'' (časopis Mainichi). Sae je nastopila na koncertnih odrih pomembnih festivalov in dogodkov, kot so: Klavirski festival Enghien (Francija), mednarodna konferenca Nevada-Semipalatinsk, ki sta jo organizirala kazahstanska vlada in UNESCO ter japonski državni televizijski program Classic club. Poleg koncertiranja z glasbeniki sodeluje tudi z baletnimi plesalci svetovnega slovesa, kot so: Aurélie Dupont (direktorica in prima balerina Baleta Pariške opere) in Kevin O'Hare (direktor londonskega Kraljevega baleta/ the Royal Ballet). Po študiju na Univerzi Toho Gakuen v Tokiu je študirala klavir in komorno glasbo na Pariškem glasbenem konservatoriju (Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris) pri profesorjih Michelu Beroffu in Ericu Le Sageu, kjer je v letih 2007 in 2008 diplomirala z odliko. Je prvonagrajenka več državnih in mednarodnih tekmovanj, med njimi sta mednarodno klavirsko tekmovanje Citta di Padova in mednarodno pianistično tekmovanje Albert Roussel. Za seboj ima solistične recitale in sodelovanja z orkestri ter komornimi zasedbami po Evropi in Japonski. Sae Lee je zaposlena na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

| | MAJ 18 TOR

CESARJEVA NOVA OBLAČILA - Odpovedano!

Policijski orkester 10:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma

Snemanje koncerta DOBIMO SE V SLOVENSKI FILHARMONIJI, 19.5.2021, ob 15:45

Meta Pirc, flavta 14:45, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Snemanje koncerta GLASBENI SAMOVAR, 19.5.2021

Kaj že ti igraš? kvartet 16:15, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Snemanje koncerta ZVOKI MLADIH, 19.5.2021

Duo Dva 17:45, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Snemanje koncerta DOBIMO SE V SLOVENSKI FILHARMONIJI, 19.5.2021, ob 19:15

Ema Krečič, violončelo · Sara Köveš, klavir 19:15, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

| | APR 20 TOR
20. april 2021 17:45 Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
Snemanje koncerta brez publike.