ZVOKI MLADIH

Snemanje koncerta ZVOKI MLADIH, 19.4.2021

Snemanje koncerta v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije. Posnetek bo objavljen naknadno.

Nejc Rupnik, violončelo
Anže Rupnik, klavir

Johann Sebastian Bach (1685–1750):
Suita za violončelo št. 3 v C-duru, BWV 1009
Preludij
Sarabanda
Bourrée I
Bourrée II
Žiga

Ludwig van Beethoven (1770–1827):
Sonata za violončelo in klavir št. 4 v C-duru, op. 102, št. 1
Andante – Allegro vivace
Adagio – Tempo d'andante – Allegro vivace

Nejc Rupnik je začel igrati violončelo s sedmimi leti na Glasbeni šoli Vrhnika pri prof. Almiri Hamidullin  in nadaljeval na Glasbeni šoli Vič - Rudnik pri prof. Damirju Hamidullinu. Šolal se je na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. Karmen Pečar Koritnik. Študiral je pri prof. Igorju Mitroviću na Privatni univerzi Gustav Mahler v Celovcu, sedaj pa študira na Univerzi Mozarteum Salzburg v razredu prof. Enrica Bronzija. Je nagrajenec državnih tekmovanj TEMSIG, kjer je leta 2012 prejel zlato plaketo in tretjo nagrado, leta 2015 zlato plaketo, drugo nagrado, 100 točk in posebno nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe ter leta 2018 zlato plaketo ter prvo nagrado. Uspešen je bil tudi na mednarodnem tekmovanju Stringfest v  Sremski Mitrovici, kjer je leta 2012 in 2013 prejel prvo nagrado in 100 točk, leta 2012 pa še naziv laureat vseh kategorij viol, violončel in kontrabasov. Za leto 2018 je prejel Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani. Poleg tega je kot član Klavirskega tria Rupnik, v katerem deluje s sestro in bratom, nagrajenec več državnih in mednarodnih tekmovanj (TEMSIG 2014 zlata plaketa, prva nagrada; TEMSIG 2017 zlata plaketa, prva nagrada, 100 točk; TEMSIG 2020 zlata plaketa, tretja nagrada; Alpe Adria 2018 Italija druga nagrada), za kar je za leto 2015 prejel Škerjančevo nagrado. Solistično se je predstavil z dvema recitaloma v ciklu Dobimo se na Magistratu in Zvoki mladih v Slovenski filharmoniji v okviru Glasbene mladine ljubljanske. Je član ansambla violončel CELLOATTACCA!! pod mentorstvom prof. Karmen Pečar Koritnik. Nejc igra na violončelu goslarske mojstrice Katharine Abbühl (l. 2011) iz Cremone.

Anže Rupnik (roj. 1998) se je začel učiti klavir pri prof. Kaji Stražar na Glasbeni šoli Vrhnika. Izobraževanje je nadaljeval na Gimnaziji Poljane ter vzporedno na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Sijavuša Gadžijeva. Sedaj je študent prvega letnika magistrskega študija klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Tatjane Ognjanovič. Je nagrajenec domačih in mednarodnih tekmovanj (Ars nova vTrstu, Citta di Gorizia v Gorici, Isidor Bajić piano memorial v Novem Sadu, TEMSIG 2013, 2016). Aprila 2019 je na 48. državnem tekmovanju TEMSIG prejel srebrno plaketo in drugo nagrado. Prav tako je nagrajenec tekmovanj s Klavirskim triom Rupnik (TEMSIG 2014, 2017, 2020, Primož Ramovš 2015, Svirel 2016, Alpe Adria v Majanu v Italiji 2018). Izpopolnjeval se je na mojstrskih tečajih pri prof. Tatjani Ognjanovič, prof. Sijavušu Gadžijevu, prof. Konstantinu Boginu, prof. Aleksandru Mndojantsu, prof. Valeriju Piasetskem ter prof. Andreasu Groethuysnu. Decembra 2016 in januarja 2019 se je predstavil na koncertih v ciklu Ob klavirju Glasbene mladine ljubljanske v mali dvorani Slovenske filharmonije, aprila 2018 pa je v Logatcu in v Ljubljani nastopil s Simfoničnim orkestrom Cantabile kot solist s Klavirskim koncertom št.1 Franza Liszta. Kot član Klavirskega tria Rupnik je prejemnik Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana za leto 2015.

| | MAJ 18 TOR

CESARJEVA NOVA OBLAČILA - Odpovedano!

Policijski orkester 10:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma

Snemanje koncerta DOBIMO SE V SLOVENSKI FILHARMONIJI, 19.5.2021, ob 15:45

Meta Pirc, flavta 14:45, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Snemanje koncerta GLASBENI SAMOVAR, 19.5.2021

Kaj že ti igraš? kvartet 16:15, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Snemanje koncerta ZVOKI MLADIH, 19.5.2021

Duo Dva 17:45, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Snemanje koncerta DOBIMO SE V SLOVENSKI FILHARMONIJI, 19.5.2021, ob 19:15

Ema Krečič, violončelo · Sara Köveš, klavir 19:15, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

| | APR 19 PON
19. april 2021 16:15 Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
Snemanje koncerta brez publike.