PRISLUHNIMO V OPERI

Snemanje koncerta PRISLUHNIMO, 24.4.2021

Snemanje koncerta v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije. Posnetek bo objavljen naknadno.

Leon Ravnikar, kitara

Emilio Pujol (1886–1980):
El abejorro (Čmrlj)

Napoleon Coste (1805–1883):
Etuda op. 38, št. 8

Johann Sebastian Bach (1685–1750):
Sonata za violino solo št. 3 v C-duru, BWV 1005
III. Largo
IV. Allegro assai

Johann Kaspar Mertz (1806–1856):
Elegija

Nejc Kuhar (1987):
Scherzo en skai

Leon Ravnikar, rojen leta 2002 v Kranju, je začel igrati kitaro leta 2009 v Glasbeni šoli Škofja Loka pod mentorstvom prof. Denisa Kokalja. Pri njem se je izobraževal osem let in dosegel tudi izjemne rezultate na državnih in mednarodnih tekmovanjih (TEMSIG, Novo mesto, prvo mesto; mednarodno tekmovanje v  Gorici, prvo mesto; mednarodno tekmovanje Beograd, prvo mesto; mednarodno tekmovanje v Weimarju, drugo mesto; mednarodno tekmovanje in festival SVIREL, prvo mesto; mednarodno glasbeno tekmovanje v Latviji, prvo mesto). Sedaj se že četrto leto izobražuje na KGBL pod mentorstvom prof. Eve Hren in prav tako nadaljuje z odličnimi uspehi na tekmovanjih (druga nagrada na državnem tekmovanju TEMSIG, prva nagrada na mednarodnem tekmovanju Rust v Avstriji, druga nagrada na mednarodnem tekmovanju Cithara Ignea v kraju Žory na Poljskem, drugo mesto in prva nagrada na mednarodnem tekmovanju Enrico Marcetali v Gorici). Obenem končuje četrti letnik na Gimnaziji Škofja Loka. Udeležuje se tudi raznih dodatnih ur pri priznanih profesorjih doma in v tujini (Paolo Pegoraro, Andrej in Erazem Grafenauer, Augustin Wiedemann, Aleksandar Hadzi-Djordjević, Nejc Kuhar).

| | SEP 7 TOR

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Cerkev sv. Jurija pri Tabru na Baču pri Materiji
| | SEP 8 SRE

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Župnijska cerkev sv. Štefana v Sori
| | SEP 9 ČET

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Dvorec Bukovje v Dravogradu
| | SEP 10 PET

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Grajska klet v Vipavskem križu
| | SEP 13 PON

KROKI SVATBE

Kvartet (Irena Rovtar, flavta Mojca Menoni Sikur, violina Gea Pantner Volfand, viola Martin Sikur, violončelo) · Dejan Pevčević 20:00, Mestni muzej Ljubljana

| | APR 24 SOB
24. april 2021 17:45 Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
Snemanje koncerta brez publike.