PRISLUHNIMO V OPERI

Snemanje koncerta PRISLUHNIMO, 19.4.2021

Snemanje koncerta v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije. Posnetek bo objavljen naknadno.

Isabel Oceguera Battelino, harfa

Alphonse Hasselmans (1845–1912)
La Source (Izvir), op. 44

Alojz Srebotnjak (1931–2010):
Preludiji za harfo
III. Allegretto, leggiero

Marcel Grandjany (1891–1975):
Fantazija na temo Josepha Haydna, op. 31

Claude Debussy (1862–1918), prir.:
Claire de lune (Mesečina)

Isabel Oceguera Battelino, rojena leta 2004, je v prvem razredu osnovne šole uspešno opravila sprejemne izpite glasbeni šoli  Konzervatorija za glasbo in balet, program harfa, in tako se je začela njena glasbena pot. Med izobraževanjem se je udeleževala raznih tekmovanj, med njimi Svireli, kjer je osvojila nekaj zlatih in bronastih priznanj. Leta 2015 se je udeležila regijskega tekmovanja mladih glasbenikov Ljubljane, kjer je osvojila zlato priznanje in se uvrstila naprej na državno tekmovanje, tam pa je prejela zlato plaketo. Leta 2018 je ponovno tekmovala na enakem tekmovanju, kjer je osvojila zlato priznanje. To jo je popeljalo naprej na državno tekmovanje TEMSIG, kjer je tokrat prejela srebrno plaketo. Poleg tekmovanj se je udeleževala raznih seminarjev pri mednarodno priznanih profesorjih, kot so: Stephen Fitzpatrick, Jana Bouškova, Marie-Pierre Langlamet.

Sodelovala je tudi pri pripravi in izvedbi slavnostnega dobrodelnega koncerta harfistov Poletite drobne ptice z namenom zbiranja sredstev za nov UZ-aparat za Klinični oddelek za nefrologijo Pediatrične klinike v Ljubljani.

Leta 2019 bila sprejeta na Umetniško gimnazijo Konservatorija za glasbo in balet v razred prof. Anje Gaberc. Istega leta se je udeležila 5. mednarodnega tekmovanja Društva harfistov Slovenije, kjer je osvojila bronasto plaketo. Marca 2020, tik pred epidemijo, je imela svoj prvi samostojni koncert in duet z Zarjo Javh Dobernik v gledališču Pocket Theatre z naslovom Dos Arpas.

| | SEP 7 TOR

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Cerkev sv. Jurija pri Tabru na Baču pri Materiji
| | SEP 8 SRE

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Župnijska cerkev sv. Štefana v Sori
| | SEP 9 ČET

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Dvorec Bukovje v Dravogradu
| | SEP 10 PET

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Grajska klet v Vipavskem križu
| | SEP 13 PON

KROKI SVATBE

Kvartet (Irena Rovtar, flavta Mojca Menoni Sikur, violina Gea Pantner Volfand, viola Martin Sikur, violončelo) · Dejan Pevčević 20:00, Mestni muzej Ljubljana

| | APR 19 PON
19. april 2021 17:45 Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
Snemanje koncerta brez publike.