PRISLUHNIMO V OPERI

Snemanje koncerta PRISLUHNIMO, 17.6.2021

Snemanje koncerta v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije. Posnetek bo objavljen naknadno.

Ana Gorjanc, kitara

Giulio Regondi (1822–1872):
Introdukcija in capriccio, op. 23

Davor Lončar Petrović (1999):
Krog

Sergio Assad (1952):
Aquarelle (Akvarel)
Divertimento
Valseana
Preludij in toccatina

Kitaristka Ana Gorjanc je svojo glasbeno pot pričela na Glasbeni šoli Kranj pri profesorici Nataši Bogataj. Že v nižji šoli je začela nastopati na raznih koncertih in tekmovanjih in prejemati najvišje nagrade. Ob zaključku šolanja je prejela tudi veliko nagrado Glasbene šole Kranj. Na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana jo je po glasbeni poti vodil profesor Igor Saje. V srednji šoli je nadaljevala tradicijo tekmovanj. V tem času je na različnih tekmovanjih v Sloveniji in tujini dosegla prvo, štiri druge in tretjo nagrado. Na TEMISG-u je v duetu s Tinkaro Majcen dosegla zlato priznanje in leto kasneje kot solistka prvo nagrado. Za dosežke ji je konservatorij podelil Škerjančevo nagrado. Na Višjem konservatoriju za glasbo v Vigu v Španiji se zdaj šola v razredu Margarite Escarpe. V času šolanja je prejela drugo nagrado na tekmovanju Montenegro international guitar competition in prvo nagrado ter naslov Online Music Champion of the World na tekmovanju 11th International music competition. V komorni zasedbi s flavtistko Laro Raña Barreiro je na tekmovanju konservatorija prejela prvo nagrado in letos tudi kot solistka drugo nagrado.

| | SEP 7 TOR

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Cerkev sv. Jurija pri Tabru na Baču pri Materiji
| | SEP 8 SRE

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Župnijska cerkev sv. Štefana v Sori
| | SEP 9 ČET

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Dvorec Bukovje v Dravogradu
| | SEP 10 PET

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Grajska klet v Vipavskem križu
| | SEP 13 PON

KROKI SVATBE

Kvartet (Irena Rovtar, flavta Mojca Menoni Sikur, violina Gea Pantner Volfand, viola Martin Sikur, violončelo) · Dejan Pevčević 20:00, Mestni muzej Ljubljana

| | JUN 17 ČET
17. junij 2021 14:45 Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
Snemanje koncerta brez publike.