OB KLAVIRJU

Snemanje koncerta OB KLAVIRJU, 20.4.2021

Snemanje koncerta v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije. Posnetek bo objavljen naknadno.

Klavirski trio Aurum
Meta Kokošinek, klavir
Rebeka Kotar, violina
Neža Verstovšek, violončelo

Dmitrij Šostakovič (1906–1975):
Klavirski trio št. 2 v e-molu, op. 67
Andante – Moderato
Allegro con brio
Largo
Allegretto

Klavirski trio Aurum deluje od leta 2016. Meta Kokošinek - klavir (prof. Tomaž Petrač), Rebeka Kotar - violina (prof. Volodja Balžalorsky) in Neža Verstovšek - violončelo (prof. Karmen Pečar Koritnik) so študentke tretjega letnika Akademije za glasbo v Ljubljani. Povezuje jih tako prijateljstvo kot tudi ljubezen do komorne glasbe. Kot solistke so prejemnice številnih nagrad na mednarodnih in domačih tekmovanjih, redno sodelujejo v različnih orkestrih in priložnostnih komornih zasedbah. S skupnim muziciranjem so začele na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Martinu Sikurju. Na Akademiji za glasbo je mentorstvo prevzel prof. Miha Haas. Kot glasbene gostje so nastopile na številnih dogodkih Inštituta Stopinje, med drugim v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma. Maja 2019 so v okviru Akademije za glasbo v Ljubljani nastopile v palači Kazina na koncertu In memoriam, posvečenem spominu na profesorje Cirila Škerjanca, Roka Klopčiča, Mileta Kosija in Dejana Bravničarja. Isti mesec so na mednarodnem tekmovanju Oskar Rieding v Celju prejele naziv laureat tekmovanja in tri posebne nagrade po izboru žirije, med katerimi je tudi koncert nagrajencev v Zagrebu. Decembra 2019 so imele koncert v sklopu Glasbene mladine ljubljanske (Zvoki mladih) v Rdeči dvorani Magistrata, januarja 2020 pa koncert v palači Kazina, v sklopu cikla Solo e da camera. Isti mesec so nastopile na koncertu Poklon Beethovnu ob 250-letnici skladateljevega rojstva v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice. Marca 2020 so na 49. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije (TEMSIG) osvojile srebrno plaketo. Septembra istega leta so nastopile na koncertu Beethovnovih klavirskih triov v Hiši Evropske unije. Trio se že veseli prihajajočih koncertov v sklopu Glasbene mladine Slovenije in koncerta del Žarka Živkovića aprila 2021 v Slovenski filharmoniji, na katerem bodo izvajale skladateljevo noviteto La petite suite.

| | SEP 7 TOR

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Cerkev sv. Jurija pri Tabru na Baču pri Materiji
| | SEP 8 SRE

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Župnijska cerkev sv. Štefana v Sori
| | SEP 9 ČET

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Dvorec Bukovje v Dravogradu
| | SEP 10 PET

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Grajska klet v Vipavskem križu
| | SEP 13 PON

KROKI SVATBE

Kvartet (Irena Rovtar, flavta Mojca Menoni Sikur, violina Gea Pantner Volfand, viola Martin Sikur, violončelo) · Dejan Pevčević 20:00, Mestni muzej Ljubljana

| | APR 20 TOR
20. april 2021 16:15 Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
Snemanje koncerta brez publike.