OB KLAVIRJU

Snemanje koncerta OB KLAVIRJU, 19.4.2021

Snemanje koncerta v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije. Posnetek bo objavljen naknadno.

Anže Rupnik

Robert Schumann (1810–1856):
Simfonične etude, op. 13

Anže Rupnik
(roj. 1998) se je začel učiti klavir pri prof. Kaji Stražar na Glasbeni šoli Vrhnika. Izobraževanje je nadaljeval na Gimnaziji Poljane ter vzporedno na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Sijavuša Gadžijeva. Sedaj je študent prvega letnika magistrskega študija klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Tatjane Ognjanovič. Je nagrajenec domačih in mednarodnih tekmovanj (Ars nova v Trstu, Citta di Gorizia v Gorici, Isidor Bajić piano memorial v Novem  Sadu, TEMSIG 2013, 2016).  Aprila 2019 je na 48. državnem tekmovanju TEMSIG prejel srebrno plaketo in drugo nagrado. Prav tako je nagrajenec tekmovanj s Klavirskim triom Rupnik (TEMSIG 2014, 2017, 2020, Primož Ramovš 2015, Svirel 2016, Alpe Adria v Majanu v Italiji 2018). Izpopolnjeval se je na mojstrskih tečajih pri prof. Tatjani Ognjanovič, prof. Sijavušu Gadžijevu, prof. Konstantinu Boginu, prof. Aleksandru Mndojantsu, prof. Valeriju Piasetskem ter prof. Andreasu Groethuysnu. Decembra 2016 in januarja 2019 se je predstavil na koncertih v ciklu Ob klavirju Glasbene mladine ljubljanske v mali dvorani Slovenske filharmonije, aprila 2018 pa je v Logatcu in v Ljubljani nastopil s Simfoničnim orkestrom Cantabile kot solist s Klavirskim koncertom št.1 Franza Liszta. Kot član Klavirskega tria Rupnik je prejemnik Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana za leto 2015.

| | SEP 7 TOR

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Cerkev sv. Jurija pri Tabru na Baču pri Materiji
| | SEP 8 SRE

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Župnijska cerkev sv. Štefana v Sori
| | SEP 9 ČET

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Dvorec Bukovje v Dravogradu
| | SEP 10 PET

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Grajska klet v Vipavskem križu
| | SEP 13 PON

KROKI SVATBE

Kvartet (Irena Rovtar, flavta Mojca Menoni Sikur, violina Gea Pantner Volfand, viola Martin Sikur, violončelo) · Dejan Pevčević 20:00, Mestni muzej Ljubljana

| | APR 19 PON
19. april 2021 14:45 Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
Snemanje koncerta brez publike.