GLASBENI SAMOVAR

Snemanje koncerta GLASBENI SAMOVAR, 20.5.2021, ob 17:45

Snemanje koncerta v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije. Posnetek bo objavljen naknadno.

Nina Pavšek, klarinet
Stanislav Krutilov, klavir

Bohuslav Martinů (1890–1959):
Sonatina za klarinet in klavir, H. 356
Moderato
Andante
Poco allegro

Jani Golob (1948):
Groteska

Francis Poulenc (1899–1963):
Sonata za klarinet in klavir, FP 184
Allegro tristamente
Romanza
Allegro con fuoco

Nina Pavšek, rojena leta 2003, se izobražuje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri profesorju Jožetu Kotarju. Svojo glasbeno pot je začela na Glasbeni šoli Zagorje ob Savi v razredu Gregorja Trohe in kasneje Uroša Razpotnika. Že kmalu se je začela udeleževati glasbenih tekmovanj in je v letih 2013, 2014, 2016 in 2017 na tekmovanju pihalcev v Požarevcu osvojila prvo nagrado, leta 2018 pa tudi lavreat za osvojeno najvišje možno število točk. Je prejemnica prvih nagrad na tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu v letih 2017–2019, prejela pa je tudi zlati plaketi na tekmovanju mladih glasbenikov TEMSIG leta 2016 in 2019, ko je osvojila tudi drugo nagrado. Leta 2018 se je predstavila kot solistka s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, v letu 2019 pa je prejela tretjo nagrado na tekmovanju Citta di Carlino in prvi nagradi na tekmovanju Daleki akordi v Splitu ter na italijanskem tekmovanju Giacomo Mensi. Na podlagi avdicije je bila poleti 2019 povabljena v mladinski orkester Royal Concertgebouw Young, s katerim so koncertirali v dvorani Concertgebouw in bruseljskem Flageyu. Bila je tudi finalistka tekmovanja Silverstein Clarinet Contest 2020, izobražuje se pri znanih klarinetistih, kot so: Olivier Patey, Jean Mark Fassard, Phillipe Cuper, Gabor Varga, Nuno Pinto, Milan Milošević in drugi. Je članica Pihalnega orkestra SVEA Zagorje, redno pa sodeluje tudi z drugimi pihalnimi orkestri.

Pianist Stanislav Krutilov je srednjo glasbeno šolo končal z odliko v rodni Samari v Rusiji, kjer je kot solist večkrat nastopal s tamkajšnjimi simfoničnimi orkestri: s filharmonijo, opero in orkestrom samarske srednje glasbene šole. Stanislav Krutilov je večkratni dobitnik nagrad na klavirskih tekmovanjih v Samari, najbolj odmevni sta nagradi na tekmovanju za najboljšo izvedbo koncerta z orkestrom (2001) ter na tekmovanju Muravjova (2003). Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je v razredu zasl. prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak diplomiral z najvišjo oceno summa cum laude. V sezoni 2008 je z Orkestrom RTV Ljubljana pod taktirko dirigenta En Shaa izvedel Koncert za klavir in orkester Aleksandra Skrjabina in za izvedbo prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.

Snemanje koncerta PRISLUHNIMO, 17.6.2021

Ana Gorjanc, kitara 14:45, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Snemanje koncerta GLASBENI SAMOVAR, 17.6.2021 ob 16.15

Trio Muska 16:15, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Snemanje koncerta GLASBENI SAMOVAR, 17.6.2021 ob 17:45

Neja Anderle, saksofon 17:45, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
| | SEP 24 PET

MATI NARAVA

Orkester Slovenske filharmonije 09:30, Gallusova dvorana Cankarjevega doma
| | SEP 24 PET

MATI NARAVA

Orkester Slovenske filharmonije 11:30, Gallusova dvorana Cankarjevega doma

| | MAJ 20 ČET
20. maj 2021 17:45 Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
Snemanje koncerta brez publike.