GLASBENI SAMOVAR

Snemanje koncerta GLASBENI SAMOVAR, 17.6.2021 ob 17:45

Snemanje koncerta v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije. Posnetek bo objavljen naknadno.

Neja Anderle, saksofon
Neža Koželj, klavir

Johann Sebastian Bach (1685–1750), prir. Trent Kynaston:
Suita za violončelo št. 5 v c-molu, BWV 1011
I. Preludij

Alfred Desenclos (1912–1971):
Preludij, kadenca in finale

Piet Swerts (1960):
Klonos

Neja Anderle se je rodila leta 2003. Svoje glasbeno šolanje je pričela z desetimi leti v Glasbeni šoli Radovljica, pri profesorju Roku Felicjanu, od septembra 2018 pa svoje izobraževanje nadaljuje pri profesorju Levu Pupisu. Udeležila se je že mnogih tekmovanj, prejela je 8 zlatih plaket, od tega 5 prvih mest in 3x tudi absolutno število točk. Leta 2020 se je udeležila tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki, kjer je bila uvrščena med 8 finalistov. Sodeluje v orkestrih in komornih zasedbah, s katerimi nastopa tudi kot solistka in se redno udeležuje seminarjev pri svetovno priznanih profesorjih.

Neža Koželj, rojena leta 1992 v Ljubljani, je z igranjem klavirja pričela pri šestih letih. Leta 2017 je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Hinka Haasa. Zaposlena je kot korepetitorka na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, ob tem pa zaključuje drugi magistrski študij iz klavirskega dua v Gradcu. Od leta 2011 je v duu s pianistko Nadjo Rus prejemnica številnih nagrad na mnogih mednarodnih tekmovanjih. Poleg tega je tudi prejemnica Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani. V klavirskem duu je z orkestrom Mariborske opere izvedla koncert F. Poulenca za dva klavirja in orkester, z orkestrom EUYO pod taktirko Vasilija Petrenka pa je izvedla koncert W. A. Mozarta za dva klavirja in orkester. Za seboj ima številne komorne koncerte. Svoje znanje je izpopolnjevala pri več slovenskih in tujih profesorjih.

| | SEP 7 TOR

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Cerkev sv. Jurija pri Tabru na Baču pri Materiji
| | SEP 8 SRE

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Župnijska cerkev sv. Štefana v Sori
| | SEP 9 ČET

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Dvorec Bukovje v Dravogradu
| | SEP 10 PET

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Grajska klet v Vipavskem križu
| | SEP 13 PON

KROKI SVATBE

Kvartet (Irena Rovtar, flavta Mojca Menoni Sikur, violina Gea Pantner Volfand, viola Martin Sikur, violončelo) · Dejan Pevčević 20:00, Mestni muzej Ljubljana

| | JUN 17 ČET
17. junij 2021 17:45 Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
Snemanje koncerta brez publike.