DOBIMO SE NA MAGISTRATU

Snemanje koncerta DOBIMO SE V SLOVENSKI FILHARMONIJI, 19.5.2021, ob 19:15

Snemanje koncerta v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije. Posnetek bo objavljen naknadno.

Ema Krečič, violončelo
Sara Köveš, klavir

Franz Schubert (1797–1828):
Sonata Arpeggione v a-molu, D. 821
Allegro moderato
Adagio
Allegretto

Ema Krečič je rojena leta 1998 v Ljubljani. Z igranjem violončela je začela na Glasbeni šoli Ljubljana Vič-Rudnik pri profesorju Damirju Hamidullinu. Po osnovni šoli je učenje nadaljevala na Škofijski klasični gimnaziji in se hkrati vpisala na Koroški deželni konservatorij v Celovcu v razred profesorja Igorja Mitrovića. Študij violončela nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorice Karmen Pečar. Svoj študij je v zimskem semestru 2020/21 izpopolnjevala na Univerzi Mozarteum v Salzburgu v razredu profesorja Clemensa Hagna. Ves čas se udeležuje mnogih mojstrskih seminarjev pri priznanih profesorjih (Philippe Muller, Reinhard Latzko, Giovanni Gnocchi, Marco Testori idr). Pogosto sodeluje na tekmovanjih na državni in mednarodni ravni. Na tekmovanju TEMSIG je dvakrat (leta 2009 in 2015) dosegla zlato priznanje, bronasto leta 2012 ter srebrno leta 2018. Aprila 2019 je zmagala na mednarodnem tekmovanju Petar Konjović v Beogradu. Februarja 2019 se je odzvala vabilu in za arhiv RTV Slovenija s pianistko Beato Barcza posnela Sonato za violončelo in klavir X v E-duru Giuseppeja Valentinija. Po avdiciji je marca 2020 kot solistka nastopila s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod vodstvom Catherine Larsen-Maguire in izvedla Rokoko variacije Petra Iljiča Čajkovskega. Za to izvedbo je prejela Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani

Sara Köveš (rojena 1998) je svojo glasbeno pot začela z osmimi leti na Glasbeni šoli Lendava in nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Med šolanjem na konservatoriju se je nekaj časa vzporedno izobraževala tudi na Akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Leta 2017 je z odliko maturirala iz klavirja, oktobra istega leta pa je prejela diplomo dr. Roman Klasinc, ki jo podeljujejo najuspešnejšim dijakom za izjemne umetniške dosežke v času šolanja na konservatoriju. Nastopila je kot solistka z godalnim kvartetom in orkestrom konservatorija v Kazinski dvorani SNG Maribor ter s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v Slovenski filharmoniji. Je prejemnica nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih (TEMSIG 2016 - zlato priznanje in zlata plaketa, TEMSIG 2019 - srebrna plaketa, Jurica Murai 2016 - druga nagrada, Banjalučki bijenale 2018 (višja starostna kategorija) - prva nagrada in prvo mesto, Roma international piano competition - druga nagrada). Kot nagrajenka TEMSIG-a 2016 je sodelovala pri projektu Zlati pianisti in snemala v studiu Pianoroom. Nastopila je na 18. klavirskih dnevih (EPTA), kot solistka ali v komorni zasedbi pa je nastopila tudi v ciklu koncertov Glasbene mladine ljubljanske in Festivala Lent. Udeležila se je raznih seminarjev in mojstrskih tečajev, ki so jih vodili priznani profesorji, kot so: Aleksandar Serdar, Jasminka Stančul, Ruben Dalibaltayan, Đuro Tikvica, Håkon Austbø, Rita Kinka idr. Zdaj študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Aleksandra Serdarja.

Snemanje koncerta PRISLUHNIMO, 17.6.2021

Ana Gorjanc, kitara 14:45, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Snemanje koncerta GLASBENI SAMOVAR, 17.6.2021 ob 16.15

Trio Muska 16:15, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Snemanje koncerta GLASBENI SAMOVAR, 17.6.2021 ob 17:45

Neja Anderle, saksofon 17:45, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
| | SEP 24 PET

MATI NARAVA

Orkester Slovenske filharmonije 09:30, Gallusova dvorana Cankarjevega doma
| | SEP 24 PET

MATI NARAVA

Orkester Slovenske filharmonije 11:30, Gallusova dvorana Cankarjevega doma

| | MAJ 19 SRE
19. maj 2021 19:15 Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
Snemanje koncerta brez publike.