PRISLUHNIMO V OPERI

PRISLUHNIMO V OPERI, 26.10.2020 - ODPOVEDANO!

Rezervacija sedišča. Za rezervacijo pokličite: Glasbena mladina ljubljanska, od ponedeljka do petka od 9.00 do 18.00: 041/730-430, od 9.00 do 14.00: 01/426-84-71, e-pošta: gml.drustvo@siol.net. Vstopnica bo na voljo od 19.00 dalje na prizorišču koncerta. Rezervacija poteče ob 19.25.

Patricija Turnšek, kitara

Fernando Sor (1778–1839):
Variacije na škotski napev, op. 40

Federico Moreno Torroba (1891–1982):
Sonatina za kitaro v A-duru
Allegretto
Andante
Allegro

Johann Sebastian Bach (1685–1750),
prir. Patricija Turnšek, Tomaž Rajterič.:
Sonata za violino solo št. 1 v g-molu, BWV 1001
I. Adagio
II. Fuga

Alexandre Tansman (1897–1986):
Variacije na Skrjabinovo temo

Agustín Barrios Mangoré (1885–1944):
Mazurka apasionada

Patricija Turnšek je rojena leta 1998 v Celju. Svojo glasbeno pot je začela na nižji Glasbeni šoli skladateljev Ipavcev Šentjur, kjer sta jo poučevala Katja Florjančič in Uroš Eferl. Šolanje je nadeljevala na I. gimnaziji v Celju - umetniška smer. Prva tri leta je bil njen profesor Marko Zorec, zadnje leto pa je zaključila pod mentorstvom Suzane Hebar Čamer. Bila je uspešna na različnih mednarodnih tekmovanjih v Sloveniji in tudi v tujini. Dosegla je veliko zlatih in srebrnih plaket, ter pobrala tudi kar nekaj nagrad. Izstopajoče so: Mörski festival kitare, kjer je dvarat prejela zlato priznanje in drugo nagrado; Svirel, kjer je tudi prejela zlato priznanje ter drugo nagrado; prva nagrada na Omiš guitar festivalu in na koncu še mednarodno tekmovanje Antonio Salieri, kjer je kot absolutna zmagovalka prejela še priznanje za najboljšo izvedbo baročne skladbe ter bila izbrana med najboljših deset finalistov. Svoje znanje je dodatno izpopolnjevala pri najrazličnejših profesorjih iz vsega sveta, kot so: Marcin Dylla, Xhevdet Sahatxhija, Paolo Pegoraro, Pavel Steidl, Istvan Römer, Anders Miolin in mnogi drugi. Trenutno je študentka prvega letnika magistrskega študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Tomaža Rajteriča.

| | JAN 26 TOR

ETNO

Big Band RTV Slovenija 11:00, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | JAN 26 TOR

ETNO

Big Band RTV Slovenija 17:00, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | JAN 27 SRE

LATINO

Big Band RTV Slovenija 11:00, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | JAN 28 ČET

MARTIN KRPAN

Policijski orkester 10:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | JAN 29 PET

MARTIN KRPAN

Policijski orkester 10:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma

| | OKT 26 PON
26. oktober 2020 19:30 Orfejev salon SNG Opera in balet Ljubljana
Vstop prost - Rezervacija sedišča.