PRIREDITVE NA ŠOLAH

POTOVANJE Z GLASBO OKROG SVETA

Avtor Andrej Stermecki poje, pleše, se oblači v ljudska oblačila in igra na 24 različnih avtohtonih glasbenih inštrumentov z vseh koncev sveta ter z razstavo okoli 50 etnoloških eksponatov (orodje, orožje, nakit, obuvala, pokrivala, klobuki, pahljače ...) in z značilnimi živalicami iz pliša prikaže življenje in običaje zanimivih ljudstev s petih celin sveta. Pove tudi tipično kitajsko pravljico in nagovori publiko v originalnih eksotičnih jezikih. Čara, žonglira in otroke nauči nekaj izvirnih pesmi ter jih s tibetansko kozmično glasbo popelje v vesolje. V vodenem pogovoru odgovarja na njihova vprašanja. Animira otroke za nastop na modni reviji ljudskih oblačil ter sodelujoče na koncu nagradi s pisanjem njihovih imen v štirih eksotičnih pisavah.

Avtor izvaja predstavo sam in zagotavlja, da je nastop kvaliteten, na visoki (tudi glasbeni) ravni izvedbe, avtorski in izviren, zabaven, poučen, pester in angažiran od začetka do konca. Predstavo prilagodi starostnim skupinam.

Predstava traja:
- 45 minut (vrtci)
- 90 minut (osnovne šole)

Starostna skupina: predšolski otroci, razredna in predmetna stopnja osnovnih šol
Število otrok: 50–400
Prostor za izvedbo: primerno velik prostor znotraj ali zunaj
Organizator priskrbi: pet miz, stol, sedeže za otroke

| | SEP 7 TOR

BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši in Mojca Lavrenčič, čembalo in umetniška vodja · Tadej Pišek 20:00, Cerkev sv. Jurija pri Tabru na Baču pri Materiji
| | SEP 8 SRE

BITI ALI LJUBITI