OB KLAVIRJU

OB KLAVIRJU, 21.1.2020

Rezervacija sedišča

Nace Slak
*
Sara Köveš

V dvorani je omejeno število sedežev. Za rezervacijo pokličite:
Glasbena mladina ljubljanska, od ponedeljka do petka
od 9.00 do 18.00: 041/730-430
od 9.00 do 14.00: 01/426-84-71
e-pošta: gml.drustvo@siol.net

Potrdilo o rezervaciji sedišča bo na voljo na dan koncerta od 19.00 dalje v Slovenski filharmoniji. Rezervacija poteče ob 19.25.

Spored:

Robert Schumman (1810–1856):
Toccata v C-duru, op. 7

Ludwig van Beethoven (1770–1827):
Klavirska sonata št. 21 v C-duru, op. 53, »Waldstein«
Allegro con brio
Introdukcija: Adagio molto
Rondo: Allegretto moderato – Prestissimo

*

Robert Schumann: 
Kreisleriana, op. 16
Izredno razgibano
Zelo intimno in ne prenaglo
Zelo vznemirljivo
Zelo počasi
Zelo živahno
Zelo počasi
Zelo hitro
Hitro in razigrano

Nace Slak (rojen 1998) je svojo glasbeno pot pričel s šestimi leti v Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani pri prof. Vesni Dolamič, nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Tadeju Horvatu, v letošnjem šolskem letu pa je študent tretjega letnika dodiplomskega študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Aleksandru Serdarju. Prejel je številne nagrade na domačih in mednarodnih pianističnih tekmovanjih, izvedel jetudi več samostojnih klavirskih recitalov in nastopil kot solist z orkestrom na festivalih doma in v tujini. Na državnem  tekmovanju TEMSIG je v svoji kategoriji dvakrat dobil zlato plaketo in prvo nagrado. Je prejemnik Škerjančeve nagrade in štipendist MOL-a. Kot pianista ga odlikujejo izjemna muzikalnost, lasten glasbenopredstavni svet in estetika tonskega oblikovanja.

*

Sara Köveš (rojena 1998) je svojo glasbeno pot začela z osmimi leti na Glasbeni šoli Lendava pod mentorstvom Eme Šertel in nato Hajnalke Magyar. Po uspešno končanem šolanju se je vpisala na Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru, kjer jo je štiri leta poučevala Lidija Maletić. Med šolanjem na konservatoriju se je nekaj časa vzporedno izobraževala tudi na Akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Nastopila je kot solistka z godalnim kvartetom in orkestrom konservatorija v Kazinski dvorani SNG Maribor ter izvedla samostojni recital v Viteški dvorani Pokrajinskega muzeja Maribor v okviru projekta Variacije – Hommage à Franz Liszt. Leta 2017 je z odliko maturirala iz klavirja, oktobra istega leta pa je prejela diplomo dr. Roman Klasinc, ki jo podeljujejo najuspešnejšim dijakom za izjemne umetniške dosežke v času šolanja na konservatoriju. Je prejemnica številnih nagrad na državnih (TEMSIG 2016 – zlato priznanje in zlata plaketa, TEMSIG 2019 – srebrna plaketa) in mednarodnih tekmovanjih (Jurica Murai 2016 – druga nagrada, Banjalučki bijenale 2014  – druga nagrada, Banjalučki bijenale 2018  /višja starostna kategorija/ –  prva nagrada in prvo mesto, Roma international piano competition – druga nagrada). Kot nagrajenka TEMSIGA 2016 je sodelovala pri projektu Zlati pianisti, v sklopu katerega je posnela Lisztovo etido Waldesrauschen v studiu Pianoroom. Nastopila je tudi na 18. klavirskih dnevih (EPTA) v Domžalah.  Udeležila se je raznih seminarjev in mojstrskih tečajev, ki so jih vodili priznani profesorji, kot so: Aleksandar Serdar, Jasminka Stančul, Ruben Dalibaltayan, Đuro Tikvica, Saša Gerželj Donaldson, Rita Kinka. Trenutno študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Aleksandra Serdarja.


Prihajajoči koncerti


Na sporedu


| | JAN 21 TOR

Povej naprej