GLASBENI SAMOVAR

GLASBENI SAMOVAR, 15.10.2020 - RAZPRODANO!

Rezervacija sedišča. Za rezervacijo pokličite: Glasbena mladina ljubljanska, od ponedeljka do petka od 9.00 do 18.00: 041/730-430, od 9.00 do 14.00: 01/426-84-71, e-pošta: gml.drustvo@siol.net. Vstopnica bo na voljo od 19.00 dalje na prizorišču koncerta. Rezervacija poteče ob 19.25.

Urban Marinko, violončelo
Tim Jančar, klavir

Rezervacija sedišča.

Peter Iljič Čajkovski (1840–1893):
Pezzo capriccioso, op. 62

Ludwig van Beethoven (1770–1827):
Sonata za violončelo in klavir št. 4 v C-duru, op. 102, št. 1
Andante – Allegro vivace
Adagio – Allegro vivace

Franz Schubert (1797–1828):
Sonata arpeggione v a-molu, D. 821
Allegro moderato
Adagio
Allegretto

Urban Marinko (rojen 1996) je po šolanju na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Karmen Pečar Koritnik nadaljeval študij na Univerzi Mozarteum v Salzburgu pri prof. Giovanniju Gnocchiju, kjer je diplomiral z odliko. Trenutno nadaljuje podiplomski študij prav tako na Mozarteumu pri prof. Enricu Bronziju. Poleg tega je imel priložnost delati s pedagogi, kot so: Sebastian Klinger, Jens-Peter Maintz, Thorleif Thedeen, Danjulo Ishizaka in Ferenc Rados. Nanizal je nekaj tekmovalnih uspehov: tretja nagrada na tekmovanju Antonio Janigro (2016), zlata plaketa in posebna nagrada na tekmovanju TEMSIG (2015), plakete in nagrade na tekmovanjih  Svirel, Treviso, Euritmia. Kot solist je z italijanskim orkestrom Il Musici di Parma izvedel oba Haydnova koncerta (2018), še v srednješolskih letih pa nastopil s Pihalnim orkestrom KGBL na Festivalu Emona. Koncertiral je v Sloveniji (dvakrat GML), Italiji, Avstriji, Nemčiji ter na Švedskem. Med študijem je nabral tudi nekaj pedagoških izkušenj kot asistent prof. Giovannija Gnocchija na njegovem italijanskem mojstrskem tečaju. Zanimanje za orkestrsko igro pa ga je po predhodnih izkušnjah (projektni solo čelist v orkestrih Abonmajski orkester Mateta Bekavca, orkester Il Musici di Parma) leta 2018 privedlo do mesta solo čelista v Filharmoniji Salzburg. Od januarja 2020 redno igra v Orkestru Mozarteum Salzburg.

Tim Jančar je svojo glasbeno pot začel na Nižji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Damjani Cvetko. Šolanje je nadaljeval  na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana – smer klavir in glasbeni stavek, leta 2018 pa je s posebnim priznanjem summa cum laude magistriral na AG Ljubljana pri prof. Tatjani Ognjanović. Podiplomski študij nadaljuje na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Je nagrajenec več državnih in mednarodnih tekmovanj: državno tekmovanje TEMSIG 2016 – prvo mesto in zlata plaketa, mednarodno tekmovanje Citta di Gorizia – prvo mesto in prva nagrada, mednarodno tekmovanje Janez Matičič – prvo mesto in prva nagrada  v umetniški kategoriji. Za svoje študijske uspehe je leta 2013 prejel Škrjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, leta 2017 pa Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Med študijem je nastopil s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, s Komornim orkestrom Konservatorija Guiseppe Tartini iz Trsta ter z Orkestrom Slovenske filharmonije, maja 2016 pa je imel na Dunaju v okviru cikla Piano forte – the next generation, pod pokroviteljstvom Banke Avstrije, kot predstavnik Slovenije samostojni recital. Aktivno sodeluje tudi na področju komorne glasbe (Trio Ad hoc). Vsa leta se udeležuje mednarodnih seminarjev pri priznanih profesorjih: Rubenu Dalibaltayanu, Johannesu Kropfitschu, Claudiu Martínezu Mehnerju, Markusu Schirmerju, Borisu Bermanu, Avedisu Kouyoumdjianu, Eliso Virsaladze.

| | MAR 8 PON

DOBIMO SE NA MAGISTRATU, 8.3.2021

Meta Pirc, flavta · Kim Kozlevčar, violončelo 19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | MAR 10 SRE