GLASBENA ULICA

GLASBENA ULICA, 19.5.2022

Alenka Jezernik, tolkala
*
Živa Žohar, trobenta
Bojana Karuza, klavir


Spored:

Keiko Abe (1937): 
Variacije na japonske otroške pesmi

Tomasz Goliński (1986): 
Luminosity

Takatsugu Muramatsu (1978): 
Land

Anna Ignatowicz Glińska (1968): 
Tokata

*

Johann Nepomuk Hummel (1778–1837):
Koncert za trobento v Es-duru
Allegro con spirito
Andante
Rondo: Allegro

Théo Charlier (1868–1944)
Solo de concours (Tekmovalni solo)
Allegro deciso
Lent
Final

Ivo Petrić (1931–2018):
Sonatina za trobento in klavir
Fanfara
Arioso
Choral

Alenka Jezernik se je rodila leta 2004 v Slovenj Gradcu. Pri sedmih letih je začela igrati klavir. Pri profesorici Amri Kabil Đukanović se je učila klavir osem let. Kot pianistka se je udeležila tekmovanj v Sloveniji, Italiji, Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem. Z enajstimi leti je začela obiskovati pouk tolkal pri profesorju Andražu Likarju. Pod njegovim mentorstvom se je leta 2017 udeležila državnega tekmovanja TEMSIG ter prejela prvo nagrado. Leta 2017 in 2018 se je udeležila tekmovanja Svirel ter prejela srebrno in zlato plaketo. Zdaj je dijakinja Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana pri profesorju Simonu Klavžarju. Pod njegovim mentorstvom se je leta 2020 ponovno udeležila tekmovanja TEMSIG ter prejela 100 točk in prvo nagrado. Lani je kot finalistka tekmovanja Marimba Festiva prejela posebno priznanje za izvedbo skladbe Land, skladatelja T. Muramatsuja. Redno se udeležuje seminarjev in poletnih izobraževanj, kjer se izpopolnjuje pri mednarodno priznanih profesorjih, kot so: Nebojša Jovan Živkovič, David Panzl, Irena Manolova, Tomasz Golinski, Jacques Hostettler, Nicolas Suter, Rachel Xi Zhang, Fumito Nunoya, Tatjana Koleva, Brian Barker, Philipp Lamprecht, Theodor Milkov.

*

Živa Žohar je študentka 3. letnika dodiplomskega študija trobente na Akademiji za glasbo Ljubljana. Glasbeno pot je začela v Glasbeni šoli Celje pri profesorju Miranu Majcnu, nato se je vpisala v I. gimnazijo v Celju in nadaljevala učenje trobente pri istem profesorju do leta 2019, zdaj pa je študentka trobente pri profesorju Francu Kosmu. Skozi leta se je udeležila mnogih državnih in mednarodnih tekmovanj ter dosegla številna priznanja (prva nagrada in laureat na tekmovanju Davorin Jenko; prva nagrada in priznanje za 100 točk na tekmovanju Woodwind & Brass; prva nagrada, zlata plaketa in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe na tekmovanju Temsig). Kot solistka je izvajala skladbo J. K. J. Nerude Koncert za trobento v Es-molu s Simfoničnim orkestrom Glasbene šole Celje, sodeluje pa tudi v različnih orkestrih, kot so: Orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester RTV Slovenija, Pihalni orkester Akademije za glasbo in Big Band Akademije za glasbo. Dodatno se je izobraževala že na različnih seminarjih in urah pri profesorjih Fruzsini Hara, Friedrichu Reinholdu, Thomasu Ganschu, Hakanu Hardenbergerju, Nenadu Markoviću in Kristianu Steenstrupu.

Pianistka Bojana Karuza prihaja iz Splita, kjer je tudi končala srednjo glasbeno šolo. Nadaljevala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Med študijem je osvojila več nagrad in priznanj ter nastopala z orkestrom. Zaposlena je kot umetniška sodelavka na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Sodeluje z mlajšimi in uveljavljenimi umetniki, spremlja jih tudi na mojstrskih tečajih in mednarodnih tekmovanjih.


Prihajajoči koncerti

| | MAJ 25 SRE

PRISLUHNIMO, 25.5.2022

Jaka Škoberne, kitara · Bilka Peršič, harfa 19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | MAJ 30 PON

DOBIMO SE NA MAGISTRATU, 30.5.2022

Zarja Ule, violina · Alina Rovan, saksofon 19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | JUN 2 ČET

CESARJEVA NOVA OBLAČILA

Policijski orkester 10:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | JUN 2 ČET

GLASBENA ULICA, 2.6.2022

Emanuel Mikac, evfonij · Tilen Udovič, bariton · Peter Grdadolnik, bariton 19:00, Velika dvorana KGBL (Vegova 7)
| | JUN 3 PET

PETER IN VOLK

Policijski orkester 09:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma

Na sporedu


| | MAJ 19 ČET
19. maj 2022 19:00 Velika dvorana KGBL (Vegova 7)
Vstop prost.

Povej naprej