DOBIMO SE NA MAGISTRATU

DOBIMO SE NA MAGISTRATU, 4.4.2022

Živa Grmovšek, viola
Dijana Čizmok, klavir
*
Samanta Škorja, klarinet
Tea Andrijić, klavir


Spored:

Johann Nepomuk Hummel (1778–1837):
Potpourri, op. 94

Matija Tomc (1899–1986): 
Caprice za violo in klavir

Robert Schumann (1810–1856):
Fantasiestücke (Fantazijske skladbe), op. 73 
Zart und mit Ausdruck
Lebhaft, leicht
Rasch und mit Feuer

*

Carl Reinecke (1824–1910):
Introduzione in Allegro appassionato za klarinet in klavir v c-molu, op. 256

Béla Kovács (1937–2021): 
Hommage à J.S. Bach za klarinet solo

Nenad Firšt (1964): 
Atelje za klarinet in klavir

Philip Parker (1953): 
Grooves za klarinet in klavir 
Bop
Hocket and Rock-it
Sultry Waltz
Bulgarian Blues

Živa Grmovšek se je rodila leta 2002 v Mariboru. Svojo glasbeno pot je začela pri osmih letih, z violino, v razredu profesorice Vesne Čobal Marta na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Po končani osnovni šoli je opravila sprejemne preizkuse iz glasbene nadarjenosti na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor ter glasbeno pot nadaljevala z violo v razredu profesorja Andreja Feguša.  Pod njegovim mentorstvom se je udeležila mednarodnih tekmovanj in državnega tekmovanja. Leta 2019 je na mednarodnem tekmovanju Antonio Salieri v Italiji dosegla drugo nagrado. Leta 2021 pa se je udeležila mednarodnega tekmovanja World open, kjer je prejela zlato plaketo. Istega leta je prav tako prejela zlato plaketo in posebno priznanje za najboljšo izvedbo slovenske skladbe na državnem tekmovanju TEMSIG. Po končanem šolanju na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor nadaljuje svojo pot na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer jo poučuje doc. Marija Rome.

Dijana Čizmok je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Dubravki Tomšič Srebotnjak. V njenem razredu je l. 2004 končala tudi podiplomski študij. Izpopolnjevala se je v Italiji pri prof. Konstantinu Boginu. Med študijem je osvojila več nagrad na  republiških, zveznih in mednarodnih tekmovanjih ter kot solistka nastopila z Orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoniki RTV Slovenija in z Orkestrom Opera in balet SNG Maribor. Leta 1992 je prejela Prešernovo nagrado za izvedbo Mozartovega klavirskega koncerta s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Od leta 1995 je zaposlena kot korepetitorka na Akademiji za glasbo in balet v Ljubljani.

*

Samanta Škorja (rojena 1997) je po maturi na Umetniški gimnaziji Koper v razredu Boruta Vatovca diplomirala na Akademiji za glasbo Ljubljana v razredu Jožeta Kotarja, kjer zdaj končuje podiplomski študij. Junija 2021 je magistrirala na Visoki šoli za glasbo v Ženevi v razredu Romaina Guyota. 
Udeležila se je mnogih tekmovanj, kjer je dosegla visoke rezultate: tri zlate plakete in dve prvi nagradi na TEMSIG-u, prvo, drugo in tretjo nagrado na mednarodnem tekmovanju Città di Carlino ter leta 2021 prve nagrade na UniWindLjubljana Competition, France Music Competition, Cluj International Music Competition in Varaždin Woodwind & Brass Grand Prix. Kot solistka je nastopila s Transilvania State Philharmonic v Romuniji, s simfoničnimi orkestri Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, RTV Slovenija in SNG Maribor ter z Orkestrom Slovenske vojske. Sodeluje v Orkestru Slovenske filharmonije in slovenskem Policijskem orkestru; igrala je v Mediteranskem mladinskem orkestru (MYO), na Aurora Music Festivalu v Stockholmu in v European Union Orchestra v Bukarešti. Od leta 2019 je članica Mladinskega orkestra Gustava Mahlerja (GMJO) in substitutka v Orchestre de la Suisse Romande.

Pianistka Tea Andrijić, rojena 1987 v Beogradu, je nižjo in srednjo glasbeno izobrazbo pridobila na  Glasbeni šoli Stevan Stojanović Mokranjac v Beogradu v razredih profesoric Tijane Dimitrijević in Esme Musić. Je dobitnica diplome za najboljši maturitetni izpit iz klavirja v letu 2003. S šestnajstimi leti je bila kot posebej nadarjena sprejeta na Akademijo za glasbo v Beogradu, kjer je študirala pri Aleksandru Serdarju in Ninoslavu Živkoviću, diplomo je opravila z odliko. V času šolanja se je uspešno udeležila številnih mednarodnih tekmovanj, kot so: Petar Konjović, dr. Vojislav Vučković, Isidor Bajić, Bijenale, Gradus ad Parnasum, EPTA, Davorin Jenko. Bila je tudi dobitnica štipendij Emil Hajek in Yamaha kot najbolj obetavna študentka. Za sodelovanje z mladimi talenti je bila na mednarodnih tekmovanjih Jaroslav Kocian, Bravo in String Fest večkrat nagrajena za najboljšo klavirsko spremljavo. Nastopala je kot solistka, komorna glasbenica in klavirska sodelavka v Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Italiji, Nemčiji, Romuniji, Belgiji, Indoneziji in na Češkem. Od leta 2017 je zaposlena kot strokovna sodelavka na Akademiji za glasbo v Ljubljani.


Prihajajoči koncerti

| | MAJ 19 ČET

GLASBENA ULICA, 19.5.2022

Alenka Jezernik, tolkala · Živa Žohar, trobenta 19:00, Velika dvorana KGBL (Vegova 7)
| | MAJ 25 SRE

PRISLUHNIMO, 25.5.2022

Jaka Škoberne, kitara · Bilka Peršič, harfa 19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | MAJ 30 PON

DOBIMO SE NA MAGISTRATU, 30.5.2022

Zarja Ule, violina · Alina Rovan, saksofon 19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | JUN 2 ČET

CESARJEVA NOVA OBLAČILA

Policijski orkester 10:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | JUN 2 ČET

GLASBENA ULICA, 2.6.2022

Emanuel Mikac, evfonij · Tilen Udovič, bariton · Peter Grdadolnik, bariton 19:00, Velika dvorana KGBL (Vegova 7)

Na sporedu


| | APR 4 PON
4. april 2022 19:30 Rdeča dvorana Magistrata
Vstop prost.

Povej naprej