DOBIMO SE NA MAGISTRATU

DOBIMO SE NA MAGISTRATU, 30.5.2022

Zarja Ule, violina
Hermina Hudnik, klavir
*
Alina Rovan, saksofon
Borut Kraut, klavir

Spored:

Béla Bartók (1881–1945): 
Romunski ljudski plesi
Ples s palico
Ples s pasom
Na enem mestu
Ples iz Buciuma
Romunska polka
Hitri ples

Niccolò Paganini (1782–1840): 
Variacije na eni struni, »Mojzes«

Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791): 
Sonata za violino v e-molu, K. 304
Allegro
Tempo di menuetto

*

Jérôme Naulais (1951):
Petite suite latine
Lent, Paso doble
Valse lente
Tango
Passionné, Bossa Nova

Bojan Glavina (1961):
Pustolovščine za saksofon in klavir
VI. Mala fantazija na temo B-A-C-H
VII. Netopirjev let

Gabriel Grovlez (1879–1944):
Sarabande et Allegro

Darius Milhaud (1892–1974): 
Scaramouche
II. Modéré
III. Brazileira

Zarja Ule se je rodila  leta 2008. Ljubezen do glasbe je pokazala že pri rosnih dveh letih. Njena prva profesorica je bila Mateja Klavžar v Glasbeni šoli Frana Gerbiča Cerknica. Pri šestih letih je na seminarju v Devinu spoznala prof. Armina Seška in postala njegova učenka. Od leta 2015 se udeležuje državnih in mednarodnih tekmovanj (Svirel, Daleki akordi v Splitu,  Mednarodna srečanja violinistov v Novem Sadu, Sonus v Križevcih, Mladi virtuozi v Zagrebu, Giovanni Musicisti v Trevisu,   Temsig), kjer je v osmih letih izobraževanja prejela 12 zlatih plaket. Decembra 2021 je nastopila kot solistka na novoletnem koncertu Godalnega orkestra nižje glasbene šole Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Obiskuje seminarje priznanih profesorjev (Wonji Kim, Gorana Kentere)  in poletne violinske šole prof. Armina Seška v Grožnjanu. V šolskem letu 2021/22 je uspešno opravila sprejemni preizkus umetniške nadarjenosti na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer nadaljuje svojo umetniško pot. 

Hermina Hudnik je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Andreja Jarca. Deluje kot korepetitorka na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Nastopa v duu z violončelistom Milanom Hudnikom in drugimi slovenskimi glasbeniki. 

*

Alina Rovan se je rodila leta 2008. Svojo glasbeno pot je začela z igranjem na kljunasto flavto pri profesorici Mateji Bajt na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, ko je bila stara sedem let. Po dveh letih je prešla na saksofon in tako prišla k profesorici Jovani Joka, pri kateri je še sedaj. Leta 2019, po dobrem letu in pol igranja saksofona, se je udeležila državnega tekmovanja TEMSIG in zmagala v svoji kategoriji. Od takrat se je udeležila več mednarodnih tekmovanj: PaMusFlow Global Music Competition 2021 - tretje mesto, prva nagrada; 1st International JUNIOR saxophone competition SAXIANA Association - Adolphesax.com (2021) - sedmo mesto  (7/75); glasbeno tekmovanje v Varaždinu (2021) - tretje mesto, prva nagrada. Letos se je ponovno udeležila državnega tekmovanja TEMSIG in dosegla tretje mesto in zlato plaketo. Alina igra tudi v kvartetu profesorice Jovane Joka in je članica Pihalnega orkestra KGBL. Je tudi članica slovenskega saksofonskega orkestra SOS junior. Redno se udeležuje tako domačih kot tujih seminarjev in izobraževanj pri priznanih domačih in tujih profesorjih, kot so: Tomislav Žužak, Goran Jurkovič, Milano Saxophone Quartet, Massimiliano Girardi, Levente Puskás, Petra Horvat, Gerald Preinfalk idr.

Pianist Borut Kraut se je klavir začel učiti pri zasebni učiteljici, gospe Hedi Boltauzer, in nadaljeval na glasbeni šoli v razredu prof. Alenke Dekleva. Ob klasični gimnaziji je obiskoval tudi splošno (teoretsko) smer na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Po maturi je pričel s študijem muzikologije, nato pa se preusmeril v študij klavirja na Akademiji za glasbo, kjer je v razredu prof. Andreja Jarca diplomiral z odliko; izpopolnjeval se je med drugim pri prof. Karlheinzu Kämmerlingu in prof. Konstantinu Boginu. Ob študiju je več let delal kot novinar za klasično glasbo na RTV Slovenija in imel po zaključku študija več recitalov v okviru ciklusa Pianissimo. Zaposlen je bil na Glasbeni šoli Franca Šturma, ob tem pa honorarno poučeval tudi stranski predmet klavir na Akademiji za glasbo Ljubljana. Od 2012 deluje kot profesor klavirja in korepetitor na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.


Prihajajoči koncerti

| | MAJ 19 ČET

GLASBENA ULICA, 19.5.2022

Alenka Jezernik, tolkala · Živa Žohar, trobenta 19:00, Velika dvorana KGBL (Vegova 7)
| | MAJ 25 SRE

PRISLUHNIMO, 25.5.2022

Jaka Škoberne, kitara · Bilka Peršič, harfa 19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | JUN 2 ČET

CESARJEVA NOVA OBLAČILA

Policijski orkester 10:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | JUN 2 ČET

GLASBENA ULICA, 2.6.2022

Emanuel Mikac, evfonij · Tilen Udovič, bariton · Peter Grdadolnik, bariton 19:00, Velika dvorana KGBL (Vegova 7)
| | JUN 3 PET

PETER IN VOLK

Policijski orkester 09:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma

Na sporedu


| | MAJ 30 PON
30. maj 2022 19:30 Rdeča dvorana Magistrata
Vstop prost.