DOBIMO SE

Dobimo se na Magistratu, 28.11.2022

Iza Štih, flavta
Katalin Péter, klavir
*
Vesna Gostič, violina
Sae Lee, klavir


Spored:

Johann Philipp Kirnberger (1721–1783): 
Sonata za flavto v G-duru
Adagio
Allegro
Menuet

Gabriel Fauré (1845–1924): 
Fantazija, op. 79

Pierre Sancan (1916–2008): 
Sonatina za flavto in klavir

Anže Rozman (1989): 
Zloba – Umor, hinavščina, zahrbtnost

*

Johannes Brahms (1833–1897):
Violinska sonata št. 2 v A-duru, op. 100
Allegro amabile
Andante tranquillo – Vivace
Allegretto grazioso, quasi Andante

Pavle Merku (1927–2014):
Citira za violino solo

Fritz Kreisler (1875–1962):
Recitativo in Scherzo, op. 6

Iza Štih je pričela igrati flavto v Glasbeni šoli Risto Savin Žalec pri prof. Agati Gojkošek. V tem času se je udeležila kar dvajsetih tekmovanj, od katerih je na sedemnajstih prejela prvo ali zlato nagrado. Njeni najbolj vidni uspehi v tem času so prva nagrada (100 točk), posebno priznanje na mednarodnem tekmovanju Ars Nova 2015, prva nagrada in prvo mesto (100 točk) na mednarodnem tekmovanju pihal in trobil Varaždin in dvakrat osvojeno drugo mesto in zlato priznanje na državnem tekmovanju TEMSIG 2015 in 2019. Sedaj obiskuje 4. letnik na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Lize Hawlina. Na srednji stopnji se je do sedaj udeležila mednarodnega tekmovanja Tampere 2022 in osvojila prvo mesto, državnega tekmovanja TEMSIG 2022, kjer je osvojila drugo mesto in zlato priznanje, mednarodnega tekmovanja Flautiada na Slovaškem, na katerem je bila druga v svoji kategoriji, in mednarodnega tekmovanja Flauta Aurea 2021, kjer je osvojila tretje mesto. Istega leta se je tudi predstavila kot solistka s Komornim orkestrom Slovenske filharmonije. Dodatno se je izobraževala pri Mariu Caroliju, Sebastianu Jacotu, Paolu Taballioneju, Christini Fassbender, Matthieuju Gauci-Ancelinu in drugih.

Katalin Péter je rojena v Kanjiži v Vojvodini. Že v mladosti se je odločila za glasbo in se pričela učiti klavir in kitaro. Srednjo šolo klavirja je končala v Subotici pri prof. Mariji Sekelj, leta 1993 diplomirala, čez dve leti še končala magisterij pri prof. Arbu Valdmi na novosadski akademiji za glasbo. Že v študijskih letih je bila večkrat prvonagrajena na republiških in zveznih tekmovanjih mladih glasbenikov. Kot solistka je nastopala z Vojvodinskim mladinskim orkestrom, Novosadskim komornim orkestrom in Subotiško filharmonijo. Koncertirala je v vseh večjih kulturnih središčih bivše Jugoslavije (Zagreb, Sarajevo, Beograd, Ljubljana) in tudi v tujini. Snemala je za RTV Novi Sad, RTV Beograd in RTV Slovenija. Danes je zaposlena kot korepetitorica in učiteljica klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Večkrat se je tudi pojavila kot interpretka sodobne slovenske glasbe na Noči slovenskih skladateljev DSS. Kot umetniška sodelavka sodeluje tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Večkrat je bila sodelujoča pianistka na glasbenih seminarjih in na mednarodnih tekmovanjih.

*

Vesna Gostič, rojena v Ljubljani, po šolanju na Glasbenem centru Edgar Willems in Konseravtoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Roku Zgoncu, nadaljuje študij violine v 3. letniku na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu red.prof. Vasilija Meljnikova. Že od vsega začetka se udeležuje tekmovanj, tako solistično kot s komornimi skupinami. Kot članica godalnega kvarteta je leta 2019 na državnem tekmovanju TEMSIG prejela zlato plaketo, letos novembra je nastopila kot solistka na mednarodnem violinskem festivalu Memorijal Franjo Krežma v Osijeku z violinskim recitalom ter z recitalom v okviru solističnega abonmaja v Kopru. Po opravljeni avdiciji na Akademiji za glasbo v Ljubljani bo kot solistka v letošnji koncertni sezoni s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija izvedla Violinski koncert v g-molu Maxa Brucha.

"Sae Lee je ena najbolj iskanih kolaborativnih pianistk svoje generacije. Njena sposobnost subtilne interakcije z glasbeniki, izjemno obvladovanje instrumenta in vrhunski umetniški nivo začarata občinstvo" (časopis Mainichi).
Sae je po študiju na Šoli za glasbo Toho Gakuen v Tokiu z odliko diplomirala iz klavirja in komorne glasbe na Pariškem glasbenem konservatoriju pri Michelu Beroffu in Ericu Le Sageu. Je prvonagrajenka več tekmovanj, med njimi mednarodnih klavirskih tekmovanj Città di Padova in Albert Roussel ter tekmovanj komorne glasbe Fnapec, Carlo Soliva in Cidade de Alcobaça. Nastopila je na priznanem pariškem festivalu Piano à Enghien, na mednarodni konferenci Nevada-Semipalatinsk pod pokroviteljstvom kazahstanske vlade in UNESCA ter v televizijskem programu japonske nacionalne televizije NHK Classic Club. Kot solistka je koncertirala s Sofijsko in Plevensko filharmonijo, Filharmoničnim orkestrom Kansai in z Orkestrom Slovenske filharmonije, s katerim je izvedla Simfonijo Turangalîla O. Messiaena. Umetniško sodeluje z baletnimi plesalci svetovnega slovesa, kot so Aurélie Dupont (direktorica Baleta Pariške nacionalne opere) in Kevin O’Hare (direktor londonskega Kraljevega baleta). Zaposlena je na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.


Prihajajoči koncerti

| | SEP 1 PET

Draga srednješolka / srednješolec,

Mešani mladinski pevski zbor Veter 16:00, Krekov trg 2, Šentjakobsko gledališče, 2. nadstropje levo, vhod pri predoru
| | OKT 9 PON

Glasbena ulica, 9.10.2023

19:00, Velika dvorana KGBL OE Glasbena šola (Vegova ulica 7, Ljubljana)
| | OKT 18 SRE

Mladi mladim, 18.10.2023

19:30, Kosovelova dvorana Cankarjevega doma
| | OKT 24 TOR

Zvoki mladih, 24.10.2023

19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | OKT 25 SRE

Dobimo se, 25.10.2023

19:30, Rdeča dvorana Magistrata

Na sporedu


| | NOV 28 PON
28. november 2022 19:30 Rdeča dvorana Magistrata
Vstop prost.

Povej naprej