DOBIMO SE NA MAGISTRATU

DOBIMO SE NA MAGISTRATU, 23.3.2020

Manja Slak, violina
Maja Schuster, klavir
*
Duo
Zala Vidic
, violončelo
Nace Slak, klavir


Spored:

Johann Sebastian Bach (1685–1750): 
Partita za violino solo št. 2 v d-molu, BWV 1004
V. Šakona

Peter Iljič Čajkovski (1840–1893): 
Valček–scherzo, op. 34

*

Johannes Brahms (1833–1897):
Sonata za violončelo in klavir št. 2 v F-duru, op. 99
Allegro vivace
Adagio affettuoso 
Allegro passionato
Allegro molto

Manja Slak se je začela učiti violino v Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto. S sedmimi leti je izvedla svoj prvi samostojni koncert. V naslednjih letih se je udeleževala slovenskih regijskih in državnih ter številnih mednarodnih glasbenih tekmovanj. Junija 2010 se je udeležila 14. mednarodnega tekmovanja v Udinah, kjer je prejela prvo nagrado in dosegla absolutno prvo mesto v kategoriji vseh instrumentov. Decembra 2010 se je udeležila 6. mednarodnega tekmovanja Ars nova v Trstu, kjer je prejela prvo  nagrado in zlato medaljo. Od ustanovitve je bila članica klavirskega tria Sensibile, ki je na državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih doma in v tujini prejel veliko število prvih nagrad in priznanj za doseženih 100 točk; s Simfoničnim orkestrom Novo mesto je leta 2012 izvedel tudi Beethovnov koncert. Leta 2014 se je Manja udeležila mednarodnega tekmovanja Culturale Musicale Euritmia in prejela prvo nagrado in posebno nagrado za briljantno in ekspresivno izvedbo skladbe. Aprila 2017 je opravila avdicijo za Britten Pears Projekt v Londonu z dirigentko Marin Alsop. Od leta 2017–2019 je bila članica Evropskega mladinskega orkestra (EUYO). Leta 2019 in 2020 je uspešno opravila avdicijo za Mladinski orkester Gustava Mahlerja (GMJO). Oktobra 2019 je diplomirala pri profesorici Elisabeth Kropfitsch, podiplomski študij pa nadaljuje pri prof. Antonu Sorokowu na Univerzi na Dunaju.

Maja Schuster je svojo glasbeno pot začela pri osmih letih v Glasbeni šoli Kočevje. Po končani Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani je študij klavirja nadaljevala v Avstriji v razredu prof. Alekseja Kornienka in ga tudi z odliko zaključila, na Akademiji za glasbo v Ljubljani pa je uspešno končala študij glasbene pedagogike. Od leta 2007 je zaposlena na Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto, kjer poučuje klavir in se udejstvuje kot korepetitorka. 

*

Zala Vidic je rojena leta 1998. Svojo glasbeno pot je začela pri šestih letih na Glasbeni šoli Marjana Kozine v Novem mestu pri profesorici Ani Arh. Leta 2013 je šolanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Karmen Pečar Koritnik. Sedaj je študentka na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju v razredu prof. Reinharda Latzka. Je tudi članica godalnega kvarteta ASAG pod mentorstvom prof. Johanessa Meissla, ki redno koncertira v Avstriji. Zala je štipendistka Ministrstva za kulturo RS.  Redno se udeležuje domačih in mednarodnih tekmovanj kot solistka in kot članica tria (Manja Slak - violina, Ana Čop - klavir), kjer je redno posegala po najvišjih mestih: na mednarodnem tekmovanju Antonio Janigro v Poreču tretja nagrada (2015), na 42. tekmovanju TEMSIG prva nagrada, zlata plaketa ter posebni priznanji za doseženih 100 točk in najboljšo izvedbo obvezne skladbe, finale tekmovanja Mladi evrovizijski glasbeniki 2016 v Kölnu. 
Ves čas šolanja redno izpopolnjuje svoje znanje na seminarjih in poletnih šolah pri priznanih profesorjih (G. Gnocchi, R. Latzko, M. Löhr, J. P. Meinz, C. Hagen, G. Sollima, A. Noras).

Nace Slak (rojen 1998) je svojo glasbeno pot pričel s šestimi leti v Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani pri prof. Vesni Dolamič, nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Tadeju Horvatu, v letošnjem šolskem letu pa je študent tretjega letnika dodiplomskega študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Aleksandru Serdarju. Poleg tega, da je prejel številne nagrade na domačih in mednarodnih pianističnih tekmovanjih, je izvedel tudi več samostojnih klavirskih recitalov in nastopil kot solist z orkestrom na festivalih doma in v tujini. Na državnem tekmovanju TEMSIG je v svoji kategoriji dvakrat prejel zlato plaketo in prvo nagrado. Je prejemnik Škerjančeve nagrade in štipendist MOL-a. Kot pianista ga odlikujejo izjemna muzikalnost, lasten glasbenopredstavni svet in estetika tonskega oblikovanja.


Prihajajoči koncerti


Na sporedu


| | MAR 23 PON
23. marec 2020 19:30 Rdeča dvorana Magistrata
Vstop prost