DOBIMO SE NA MAGISTRATU

DOBIMO SE NA MAGISTRATU, 20.10.2020 - ODPOVEDANO!

Rezervacija sedišča. Za rezervacijo pokličite: Glasbena mladina ljubljanska, od ponedeljka do petka od 9.00 do 18.00: 041/730-430, od 9.00 do 14.00: 01/426-84-71, e-pošta: gml.drustvo@siol.net. Vstopnica bo na voljo od 19.00 dalje na prizorišču koncerta. Rezervacija poteče ob 19.25.

Zala Vidic, violončelo
Nace Slak, klavir

Johann Sebastian Bach (1685–1750):
Suita za violončelo št. 5 v c-molu, BWV 1011
Preludij
Alemanda
Couranta
Sarabanda
Gavota I
Gavota II
Žiga

Johannes Brahms (1833–1897):
Sonata za violončelo in klavir št. 2 v F-duru, op. 99
Allegro vivace
Adagio affettuoso
Allegro passionato
Allegro molto

Zala Vidic (rojena 1998) je svojo glasbeno pot začela pri šestih letih na Glasbeni šoli Marjana Kozine v Novem mestu pri profesorici Ani Arh. Leta 2013 je šolanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Karmen Pečar Koritnik. Sedaj je študentka na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju v razredu prof. Reinharda Latzka. Je tudi članica Godalnega kvarteta ASAG pod mentorstvom prof. Johannesa Meissla, ki redno koncertira v Avstriji. Zala je štipendistka Ministrstva za kulturo RS.  Redno se udeležuje domačih in mednarodnih tekmovanj kot solistka in kot članica tria (Manja Slak - violina, Ana Čop - klavir), kjer je doslej redno posegala po najvišjih mestih: na mednarodnem tekmovanju Antonio Janigro v Poreču tretja nagrada (2015), na 42. tekmovanju TEMSIG prva nagrada, zlata plaketa ter posebni priznanji za doseženih 100 točk in najboljšo izvedbo obvezne skladbe, finale tekmovanja Mladi evrovizijski glasbeniki 2016 v Kölnu.  Ves čas šolanja redno izpopolnjuje svoje znanje na seminarjih in poletnih šolah pri priznanih profesorjih (G. Gnocchi, R. Latzko, M. Löhr, J. P. Meinz, C. Hagen, G. Sollima, A. Noras).

Nace Slak (rojen 1998) je svojo glasbeno pot pričel s šestimi leti v Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani pri prof. Vesni Dolamič, nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Tadeju Horvatu, v letošnjem šolskem letu pa je študent tretjega letnika dodiplomskega študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Aleksandru Serdarju. Poleg tega, da je prejel številne nagrade na domačih in mednarodnih pianističnih tekmovanjih, je izvedel tudi več samostojnih klavirskih recitalov in nastopil kot solist z orkestrom na festivalih doma in v tujini. Na državnem tekmovanju TEMSIG je v svoji kategoriji dvakrat prejel zlato plaketo in prvo nagrado. Je prejemnik Škerjančeve nagrade in štipendist MOL-a. Kot pianista ga odlikujejo izjemna muzikalnost, lasten glasbenopredstavni svet in estetika tonskega oblikovanja.

| | MAR 8 PON

DOBIMO SE NA MAGISTRATU, 8.3.2021

Meta Pirc, flavta · Kim Kozlevčar, violončelo 19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | MAR 10 SRE

MLADI MLADIM, 10.3.2021

Zarja Javh Dobernik, harfa · Septet Akademije za glasbo 19:30, Klub Cankarjevega doma
| | MAR 19 PET

MATI NARAVA

Orkester Slovenske filharmonije 09:30, Gallusova dvorana Cankarjevega doma
| | MAR 19 PET

MATI NARAVA

Orkester Slovenske filharmonije 11:30, Gallusova dvorana Cankarjevega doma
| | MAR 23 TOR

OPERNO POPOTOVANJE OD BAROKA DO MUZIKALA

Simfonični orkester RTV Slovenija RTV Slovenija 11:00, Gallusova dvorana Cankarjevega doma

| | OKT 20 TOR
20. oktober 2020 19:30 Rdeča dvorana Magistrata
Vstop prost - Rezervacija sedišča.