DOBIMO SE NA MAGISTRATU

DOBIMO SE NA MAGISTRATU, 10.2.2020

Žan Kopše, pozavna
Mateja Hladnik, klavir
*
Ana Sešek, violina
Tea Andrijić, klavir


Spored:

Nino Rota (1911–1979): 
Koncert za pozavno v C-duru
Allegro giusto
Lento, ben ritmato
Allegro moderato

Peter Tovornik (1993): 
Tromboza

Folke Rabe (1935–2017): 
Basta za pozavno solo

*

Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791): 
Violinska sonata št. 24 v F-duru, K. 376
Allegro
Andante
Rondo: Allegretto grazioso

Robert Schumman (1810–1856): 
Violinska sonata št. 1 v a-molu, op. 105
Mit leidenschaftlichem Ausdruck
Allegretto
Lebhaft

Pozavnist Žan Kopše je svojo glasbeno pot začel na Glasbeni šoli Rogaška Slatina pri profesorju Marjanu Fegušu. Leta 2014 je opravil sprejemni preizkus iz pozavne na Glasbeni šoli Celje, kjer se je nato štiri leta šolal pri profesorju Juretu Krajncu. V času šolanja je prejel številne zlate in srebrne nagrade na mednarodnih in državnih tekmovanjih kot solist in kot član komorne skupine. Leta 2016 je kot član Trobilnega kvarteta GŠ Celje osvojil prvo mesto na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko  v Beogradu. Po končani srednji glasbeni izobrazbi iz pozavne in evfonija se je vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer zdaj obiskuje 2. letnik dodiplomskega študija v razredu prof. Dušana Kranjca. Je član Trobilnega kvinteta Akademije za glasbo, s katerim je osvojil prvo mesto in prvo nagrado na tekmovanju Temsig. Sodeloval je že z Orkestrom Slovenske filharmonije, s Trobilnim ansamblom Slovenske filharmonije (TASF), Salzburško filharmonijo, z orkestri Glasbene šole Celje, Euro Symphony SFK (Celovec), simfoničnim orkestrom AYO iz Nove Zelandije, s katerimi je v letu 2018 sodeloval na turneji ter igral v berlinskem Konzerthausu. Izpopolnjeval se je na mojstrskih tečajih pri priznanih pozavnistih in trobilcih, kot so: Edward Manyak, Steven Mead, Dušan Kranjc, Otmar Gaiswinkler, Thomas Eibinger, Gerald Potinger, Peter Štuhec, Andrej Karba, Gianluca Scipioni, James Gourlay, Jon Sass, Marco Pierobon, Reiter Johann.

Mateja Hladnik je srednjo glasbeno šolo končala v Celju in leta 2003 diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Janeza Lovšeta. Med študijem je preko programa Erasmus en semester študirala na konservatorju v Kristiansandu na Norveškem. Po študiju se je zaposlila na Glasbeni šoli Celje, kjer je delovala kot profesorica klavirja in korepetitorka na osnovni in srednji stopnji. Sedaj  je zaposlena kot korepetitorka na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

*

Ana Sešek, rojena leta 2000, se je začela učiti violino s petimi leti pri prof. Arminu Sešku, pri njem je tudi nadaljevala šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Po opravljeni glasbeni maturi je nadaljevala šolanje na Pre-collegu na Mozarteumu v Salzburgu pri prof. Wonji Kim Ozim. Letošnje šolsko leto je na Mozarteumu začela dodiplomski študij pri prof. Klari Flieder. V svojem glasbenem udejstvovanju je prejela številne nagrade: dve zlati paketi, od katerih enkrat tretjo, drugič pa prvo nagrado in 100 točk na TEMSIGU (2012 in 2015), drugo nagrado na TEMSIGU v duu s sestro Kajo (2014), drugo nagrado na tekmovanju Leon Pfeifer (2013), prvo nagrado, sto točk ter naziv laureat celotnega tekmovanja na tekmovanju Ars Nova v Trstu (2014), 100 točk in naziv laureat na Stringfestu v Sremski Mitrovici v kategoriji solo in v kategoriji komornih skupin (2015), drugo nagrado na tekmovanju Primož Ramovš (2015) in drugo nagrado na Kocijanovem tekmovanju na Češkem (2016), Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (2016); je tudi prejemnica nagrade sklada Mladih upov (2017). Na zgoščenki KGBL je posnela koncertno rapsodijo Tzigane Maurica Ravela. Imela je solistične koncerte v Beogradu, Grožnjanu (HGM), Trstu, Splitu, Makarski, Logatcu, Sežani in Ljubljani (GML). Izpopolnjevala se je na mojstrskih tečajih pri prof. Igorju Ozimu, prof. Wonji Kim Ozim, prof. Vesni Stanković, prof. Latici Honda Rosenberger, prof. Ute Hasenauer in prof. Arminu Sešku.

Pianistka Tea Andrijić, rojena 1987 v Beogradu, je nižjo in srednjo glasbeno izobrazbo pridobila na Glasbeni šoli Stevana Stojanovića Mokranjca v Beogradu v razredih profesoric Tijane Dimitrijević in Esme Musić. Je dobitnica diplome za najboljši maturitetni izpit iz klavirja v letu 2003. S šestnajstimi leti je bila kot posebej nadarjena sprejeta na Akademijo za glasbo v Beogradu. Študirala je v razredih profesorja Aleksandra Serdarja in Ninoslava Živkovića, diplomo je opravila z odliko. V času šolanja se je uspešno udeležila številnih mednarodnih tekmovanj, kot so: Petar Konjović, dr. Vojislav Vučković, Isidor Bajić, Bijenale, Gradus ad Parnasum, EPTA, Davorin Jenko, kjer je dosegla prestižne rezultate in bila petkratna prejemnica naziva laureat. Bila je tudi dobitnica štipendij Emil Hajek in Yamaha kot najbolj obetavna študentka. Za sodelovanje z mladimi talenti je bila na mednarodnih tekmovanjih Jaroslav Kocijan, Bravo in String Fest večkrat nagrajena za najboljšo klavirsko spremljavo. Nastopala je kot solistka, komorna glasbenica in klavirska sodelavka v Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Italiji, Nemčiji, Romuniji, Belgiji, Indoneziji in na Češkem. Deset let je uspešno delala kot profesorica klavirja in klavirska spremljevalka, od tega sedem let na Šoli za glasbene talente v Ćupriji. Od leta 2017 je zaposlena kot strokovna sodelavka na Akademiji za glasbo v Ljubljani.


Prihajajoči koncerti

| | APR 6 PON

MLADI MLADIM, 6.4.2020

Nika Deželak, saksofon · Kvartet rogov FourCor 19:30, Klub Cankarjevega doma
| | APR 7 TOR

OB KLAVIRJU, 7.4.2020

Darko Arsov · Jan Pušnik 19:30, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
| | APR 8 SRE

GLASBENI SAMOVAR, 8.4.2020

Matej Kravcar, trobenta · Urban Marinko, violončelo 19:30, Ruski center znanosti in kulture
| | MAJ 15 PET

31. letni koncert

Mešani mladinski pevski zbor Veter Ljubljana · Tereza Podlogar, zborovodkinja 19:30, GŠ

Na sporedu


| | FEB 10 PON
10. februar 2020 19:30 Rdeča dvorana Magistrata

Povej naprej