Dejan Pevčević

dejan_pevcevicJSweb

o sebi pravi: “Sem otrok Jugoslavije, rojen v zasneženi Ljubljani in od takrat živim pod Kamniško Savinjskimi Alpami. Nekega dne sem iz radovednosti pogledal v gledališče in se zaljubil v odrske deske. Leta 2002 sem si priboril uradni naslov univ.dipl. igralec. To mi je naredilo tako veselje, da sem se spet vpisal v 1. letnik; podiplomski študij dramske igre. V času prejšnje olimpijade sem ga tudi uspešno končal. Med študijem in po njem, sem se profesionalno igral tako v institucionalnih igralnicah (MGL, SMG, SLGC, RTV-SLO, APT, MGP, Mini teater…) kot tudi izven njih (ŠKUC teater, GML, Flota, KUD France Prešeren, itn.). Poklicno sem deloval doma in v tujini. Najbolj zanimive igre, med tistimi, ki vam jih lahko zaupam, so bile: zvedavost v monodrami Otročarije, varanje v gledališki predstavi Igra s pari, ples v Bari-ju, zavajanje v TV nanizanki Daleč je smrt, lebdenje v breztežnosti s predstavo GØ, poetika Jesenskih serenad, ljubljenje v filmu Deževanje, potem je tu še radijska igra Sveta barbara, režija gibljivih slik, npr. film Adrenalinc ter ostale stvaritve (62). Višek časa in energije vlagam v vse, kar miga in giba, npr.: surfanje, prijateljevanje, vandranje po svetu, potapljanje v knjigo ali morje, hribolazenje, plesno migotalkanje...”