Dopoldan s Simfoniki RTV Slovenija

Sreča na vrvici

Mojčina pesem

Kekčeva pesem

Marijan Vodopivec, prir. Patrik Greblo:
Bratovščina sinjega galeba

Le kdo ne pozna Kekčevih ukan in njegove pesmi za dobro voljo? Brez glasbe Marjana Kozine prav gotovo tudi Vandotovi junaki ne bi zaživeli v filmu. In tako je z vsemi filmskimi zgodbami tako pri nas kot tudi v svetu. Slovenski skladatelji so pri nas in v tujini za filmsko glasbo prejeli vrsto priznanj, žal pa danes večinoma poznamo po imenu le naslove filmov, avtorjev, ki so požlahtnili svet sedme umetnosti, pa ne. V program, ki ga je pripravila Glasbena mladina ljubljanska, smo uvrstili naše klasike od Marjana Kozine, Bojana Adamiča do Urbana Kodra z njegovo skorajda ponarodelo glasbo iz Cvetja v jeseni, ob njih pa bodo zazveneli tudi sodobnejši zvoki Jožeta Privška, Janeza Gregorca, Deča Žgurja in Patrika Grebla. Vabljeni na filmsko popotovanje z najboljšim vodnikom – glasbo.

Namenjeno študentom, srednješolcem in osnovnošolcem od 7. razreda dalje.

Vstopnica stane 5,00 EUR. Za učitelje, ki spremljajo učence, plača vstopnino GML (1 učitelj na 15 učencev). Telefonska rezervacija vstopnic in naročilnica, poslana do 30. 9. 2014, vam zagotavljata nakup vstopnic po objavljeni ceni. Pridržujemo si pravico do spremembe sporedov, terminov in cene vstopnic.

3poz_CD_CMYK    RTV_logoD      Simfoniki