Izlet v kraljestvo zvoka

Gioacchino Rossini:
Uvertura k operi Seviljski brivec

Benjamin Britten:
Vodnik po orkestru za mlade z animiranim filmom
Rdeček & kraljestvo zvoka (scenarij in režija: Phil Gomm)

Izlet v kraljestvo zvoka bomo pričeli z uverturami priljubljenih oper, ki bodo hkrati tudi uvertura v novo leto 2019.

Rdeček & Kraljestvo zvoka je animirana priredba dela Vodnik po orkestru za mlade iz leta 1945 skladatelja Benjamina Brittna. Animacijo Rdeček & Kraljestvo zvoka je napisal, režiral, umetniško režiral, produciral in uredil Phil Gomm. Rdeček & Kraljestvo zvoka slikovito predstavi simfonični orkester kot domišljijsko kraljestvo petnajstih različnih arhitekturnih četrti, ki izvirajo iz različnih glasbenih instrumentov v orkestru. Rdeček, glavni junak animacije, pooseblja novinca v klasični glasbi, ko si utira svojo pot skozi značilne glasbene terene Brittnove orkestrske pokrajine. Animacijo so zasnovali tako, da jo v živo spremlja simfonični orkester, in je del projekta ONE is more (Evropska mreža orkestrov). Namen projekta ONE is more, ki ga financira Ustvarjalna Evropa, je razvoj partnerstev prek mednarodnih in kulturnih meja.

ONEEU_flag

Namenjeno študentom, srednješolcem in osnovnošolcem od 6. razreda dalje.

Vstopnica stane 5,00 EUR. Za učitelje, ki spremljajo učence, plača vstopnino GML (1 učitelj na 15 učencev). Telefonska rezervacija vstopnic in naročilnica, poslana do 30. 9. 2018, vam zagotavljata nakup vstopnic po objavljeni ceni. Pridržujemo si pravico do spremembe sporedov, terminov in cene vstopnic.

3poz_CD_CMYK    RTV_logoD     Simfoniki