Naše izdaje

Za naročilo izpolnite NAROČILNICO ( ), jo pošljite po faxu št.: 01/426 84 72 in pokličite na tel.: 01/426 84 71 ali mobitel 041 730 430, da prejmete potrditev naročila.

Društvo Glasbena mladina ljubljanska je izdala naslednji zgoščenki:

Mikrokozmos

veter-cdMešani mladinski pevski zbor Veter - Ljubljana pod vodstvom zborovodkinje Urše Lah je v začetku leta izdal svojo prvo zgoščenko – izbor drobnih miniatur velikih skladateljev, večinoma vzetih iz večjih zbirk ali ciklov.

To so zrnca peska, v katerih se zrcali svet glasbe, so rože, ki pripovedujejo zgodbo o širnih nebesnih prostranstvih, so trenutki, iztrgani iz vsečasja, in dlan, ki lovi neskončnost – so mikrokozmos, ki odseva makrokozmos. (Katarina Šter)

Jesenske serenade GML – 30 let

cd-ploscekOb častitljivi obletnici smo izdali zgoščenko, na kateri predstavljamo mozaik večerov treh desetletij. Izvajalci v prvih sezonah so bili predvsem naši in najvidnejši profesionalni umetniki iz takratnega jugoslovanskega prostora, kasneje pa so prizorišča Serenad začela vse širše odpirati vrata mladim, še študirajočim izvajalcem in jim tako omogočati nabiranje bogatih in pomembnih izkušenj, poslušalcem pa doživljanje mladostnega šarma in energije. Skladbe sta izbrala oblikovalca tega cikla Tomaž Lorenz in Boris Rener.

Cena zgoščenke je 12 evrov.

Obe zgoščenki smo izdali s pomočjo Radia Slovenija in Ministrstva za kulturo RS.

Za mlada srca, za mlada grla

Društvo Glasbena mladina ljubljanska in Zveza kulturnih društev Slovenije sta za potrebe osnovnih šol, njihovih zborov in pevskih razredov izdala iz te zbirke naslednje zvezke:

izomareritemmodrostiizlogov

Iz omare tete Silve
Glasbena pedagoginja Silva Hrašovec je izbrala vrsto preprostih zborovskih skladb raznih narodov s klavirsko spremljavo.

Ritem modrosti
Vrsto ritmičnih obrazcev je nemški avtor Albrecht Rosen¬stengel zasnoval na ljudskih rekih in pregovorih, prepojenih z življenjsko radostjo ter humorjem. Pri tem je upošteval pedagoško izročilo skladatelja Carla Orffa.

Iz slovanskih logov
Pedagoginja Majda Hauptman je odbrala vrsto poljskih, čeških in slovaških ljudskih pesmi, ki so opremljene s klavirsko spremljavo.

Cena enega zvezka je 5 evrov.