Na šolah

Programe je mogoče izvesti skorajda kjerkoli: v dvorani, šolski avli, telovadnici, igralnici, večji učilnici, v galeriji, cerkvi, muzeju….

Izkušeni slovenski glasbeniki pridejo med vas, kamor jih povabite, da bi dopolnili in obogatili Vašo umetnostno vzgojo in glasbeno dogajanje.

Potovanje z glasbo okrog sveta

Avtor Andrej Stermecki poje, pleše, se oblači v ljudska oblačila in igra na 24 različnih avtohtonih glasbenih inštrumentov z vseh koncev sveta ter z razstavo okoli 50 etnoloških eksponatov (orodje, orožje, nakit, obuvala, pokrivala, klobuki, pahljače ...) in z značilnimi živalicami iz pliša prikaže življenje in običaje zanimivih ljudstev s petih celin sveta. Pove tudi tipično kitajsko pravljico in nagovori publiko v originalnih eksotičnih jezikih. Čara, žonglira in otroke nauči nekaj izvirnih pesmi ter jih s tibetansko kozmično glasbo popelje v vesolje. V vodenem pogovoru odgovarja na njihova vprašanja. Animira otroke za nastop na modni reviji ljudskih oblačil ter sodelujoče na koncu nagradi s pisanjem njihovih imen v štirih eksotičnih pisavah.

Avtor izvaja predstavo sam in zagotavlja, da je nastop kvaliteten, na visoki (tudi glasbeni) ravni izvedbe, avtorski in izviren, zabaven, poučen, pester in angažiran od začetka do konca. Predstavo prilagodi starostnim skupinam.

Predstava traja: 45 minut (vrtci) ali 90 minut (osnovne šole)

Starostna skupina: predšolski otroci, razredna in predmetna stopnja osnovnih šol
Število otrok: 50–400
Prostor za izvedbo: primerno velik prostor znotraj ali zunaj
Organizator priskrbi: pet miz, stol, sedeže za otroke

Cena:
za šole v Ljubljani in okolici: 330,00 EUR
za šole izven Ljubljane: 330,00 EUR in potni stroški za en avto
za vrtce v Ljubljani in okolici: 250,00 EUR
za vrtce izven Ljubljane: 250,00 EUR in potni stroški za en avto

Glasba skozi čas

Uroš Rakovec, kitara, mandolina, vokal
Miran Milič, bobni, vokal
Traja Brizani, basovska kitara

Učencem in dijakom v obliki koncerta in komentarja predstavimo razvoj glasbe od preprostega človeka (nastajanje zvoka), preko klasične (renesansa, barok, klasika…) in etno glasbe (Afrika, Kitajska, Indija, Turčija, Irska, Madžarska…), do osnovnih sosobnih stilov (blues, jazz, soul, reggae, pop, grunge…). Na osnovnih instrumentih, basu, bobnih, kitari in s petjem prikažemo značilne melodije in ritme, ki se zaradi časovnih in prostorskih razdalj precej razlikujejo.

Program traja dve šolski uri oziroma po dogovoru. S seboj pripeljemo vso potrebno opremo, instrumente in ozvočenje.

Starostna skupina: učenci višjih razredov osnovnih šol ter srednješolci
Število otrok: do 150

Cena: