Kdo smo

Začelo se je decembra 1964. Takrat je bila na pobudo dirigenta prof. Cirila Cvetka ustanovljena Glasbena mladina Ljubljane kot prvo društvo te vrste v Sloveniji. Njen predsednik je postal dr. Heli Modic, podpredsednik pa prof. Matija Tercelj.

Začetek je bil nadvse obetaven, v dveh letih so pripravili 456 koncertov in opernih predstav za mlade poslušalce v Ljubljani in v drugih krajih. . Takšen uspeh je bil vreden posnemanja.  Zagnani glasbeni umetniki so tudi drugod po Sloveniji začeli prirejati koncerte za mladino, najprej v Mariboru, potem tudi drugje. Končno je bila decembra 1969 ustanovljena Glasbena mladina Slovenije.  Vanjo se je poleg Glasbenih mladin Ljubljane in Maribora sčasoma vključilo še petnajst drugih osnovnih društev. Skrb za glasbeno vzgojo mladih je dosegla prav neverjetne razsežnosti.

Vendar pa je ob vsem tem Glasbena mladina ljubljanska, ki je maja 1977 dobila svoje današnje ime, ostala ena od gonilnih sil razvoja. Mnogi mladi glasbeniki, ki so na njenih koncertih imeli svoje prve javne nastope, so postali ugledna umetniška imena.