Ob klavirju, 31.1.2018

Duo Scaramouche
Nadja Rus
Neža Koželj

V dvorani je le 90 sedežev, zato je rezervacija sedišča priporočljiva.

REZERVACIJA  sedišča v dvorani je možna ob delavnikih:
od 9.00 do 18.00 041 / 730-430 (Glasbena mladina ljubljanska)
od 9.00 do 14.00 01/ 426 84 71 (Glasbena mladina ljubljanska)

POTRDILO rezerviranega sedišča (koncertni list) boste lahko prevzeli na dan koncerta, na blagajni Slovenske filharmonije, od 19.00 do 19.15 ure.
Rezervacija poteče pet minut pred začetkom koncerta, ob 19.25.

Claude Debussy:
Images, 2ème série
(Podobe, 2. zvezek skladb)
Zvonovi skozi listje
In luna zahaja za ostalinami nekdanjega templja
Zlate ribice

Janez Matičič:
Utripi, op. 44

Aleksander Skrjabin:
Fantazija, op. 28

Antonín Dvořák:
Slovanski plesi, op. 46
Št. 1 v C-duru: Furiant
Št. 2 v e-molu: Dumka
Št. 8 v g-molu: Furiant

Sergej Rahmaninov:
Suita št. 1, op. 5
Barkarola
Noč ... ljubezen
Solze
Velika noč

spela_horvat

Špela Horvat
je svoje glasbeno izobraževanje začela na Ptuju na Glasbeni šoli Karola Pahorja. Pot je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, sedaj pa obiskuje tretji letnik Akademije za glasbo v Ljubljani pri profesorici Tatjani Ognjanović. Med šolanjem se je udeleževala raznih tekmovanj in osvojila prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju v Beogradu v disciplini komorne skupine, drugo nagrado v disciplini klavir solo ter posebno priznanje za najobetavnejšo tekmovalko na tekmovanju TEMSIG v disciplini orgle. Sodelovala je na mnogih koncertih po Sloveniji. Izpostavimo lahko koncert z Godalnim kvartetom Feguš, nastop na EPTI 2013 z godalnim orkestrom, kjer so izvajali njeno lastno delo, nastop v SNG Maribor v sklopu večera skladb skladatelja Clauda Debbusyja, nastop na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer so v sklopu ljubljanske akademije izvedli Steve Reich Sextet. Na EPTI 2016 je sodelovala na večeru del Janeza Matičiča (izvedla je Utripe), v klubu CD je s studiom za sodobno glasbo izvedla deli Rebbece Saunders Kvartet in Luigija Nona Polifonica- Monodia-Ritmica, poleg tega pa je sodelovala pri treh abonmajskih koncertih Simfoničnega orkestra RTV, kjer je igrala na klavir in čelesto. Gostovala je v Italiji na Državnem glasbenem konservatoriju Jacopa Tomadinija, kjer je izvajala noviteto skladateljice Federice Lo Pinto. Na Glasbeni akademiji Franca Liszta v Budimpešti je nastopila v sklopu koncerta v čast Zoltanu Kodalyju s skladbo mladega madžarskega komponista Daniela Dobosa. Svoje znanje je nadgrajevala na različnih seminarjih pri Rubenu Dalibaltajanu, Simonu Trpčevskem, Svenu Birchu, Olegu Marchu ter Florianu Uhligu.

duo_scaramouche

Pianistki Nadja Rus in Neža Koželj muzicirata kot klavirski Duo Scaramouche že osmo leto. Njuni prvi mentorji so bili prof. Lidija Malahotky Haas, prof. Hinko Haas ter kasneje prof. Miha Haas. Zdaj sta študentki Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, njun mentor je prof. Gil Garburg. Sta dvakratni zmagovalki državnega tekmovanja TEMSIG (2011, 2014), leta 2011 sta prejeli še posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja in posebno nagrado Društva klavirskih pedagogov Slovenije. Na mednarodnem tekmovanju v Italiji Citta di Treviso sta prejeli 3. nagrado, na tekmovanju komornih skupin Primož Ramovš leta 2015 pa 2. nagrado. V letu 2016 sta na 1. mednarodnem klavirskem tekmovanju v Tivatu (Črna gora) prejeli posebno nagrado (100 od 100 točk), na Koroškem klavirskem tekmovanju zlato plaketo in 1. nagrado ter posebno priznanje za izvedbo slovenskega skladatelja, na mednarodnem tekmovanju Tomaž Holmar pa ravno tako 1. nagrado. V preteklem študijskem letu sta se udeležili tekmovanja Golden Classical Music Awards in prejeli 1. nagrado ter s tem nastop v koncertni dvorani Weill Recital Hall v Carnegie Hall v New Yorku. Na tekmovanju Martha Debelli v Gradcu sta prejeli 2. nagrado. Imeli sta številne koncerte v Sloveniji in v tujini v okviru ciklov Glasbena mladina ljubljanska, Pianissimo (EPTA), Glasbena mladina Slovenije, Allegro Giovanissimo, Festival Lent, Mladi virtozi (Festival Ljubljana), Imago, Festival Nei suoni dei luoghi (Italija), 7. mednarodni klavirski festival (Poros 2015). Septembra leta 2015 sta z Orkestrom mariborske opere v Mariboru in Ljubljani izvedli Poulencov Koncert za dva klavirja in orkester in za izvedbo prejeli Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Ljubljana. Avgusta leta 2016 sta z orkestrom EUYO pod taktirko Vasilija Petrenka v okviru 64. festivala Ljubljana izvedli Mozartov Koncert za dva klavirja in orkester. Izpopolnjevali sta se še pri prof. Juriju Bogdanovu, prof. Lilii Bojadjievi, prof. Claudiu Constantiniju, prof. Agathe Leimoni, prof. Borislavi Tanevi, prof. Konstantinu Boginu, prof. Tatjani Ognjanovič, prof. Chiari Bertoglio, dr.Kevinu Robertu Orru, klavirskem Triu di Parma, prof. Tomažu Lorenzu in prof. Rubenu Dalibaltajanu.