Ob klavirju, 5.12.2017

Anže Rupnik, klavir
Manca Rupnik, violina
Nejc Rupnik, violončelo

V dvorani je le 90 sedežev, zato je rezervacija sedišča priporočljiva.

REZERVACIJA  sedišča v dvorani je možna ob delavnikih:
od 9.00 do 18.00 041 / 730-430 (Glasbena mladina ljubljanska)
od 9.00 do 14.00 01/ 426 84 71 (Glasbena mladina ljubljanska)

POTRDILO rezerviranega sedišča (koncertni list) boste lahko prevzeli na dan koncerta, na blagajni Slovenske filharmonije, od 19.00 do 19.15 ure.
Rezervacija poteče pet minut pred začetkom koncerta, ob 19.25.

Slavko Osterc:
Pravljica in resnica o svetovnem miru

Johannes Brahms:
7 Fantazij, op.116
Capriccio v d-molu
Intermezzo v a-molu
Capriccio v g-molu
Intermezzo v E-duru
Intermezzo v e-molu
Intermezzo v E-duru
Capriccio v d-molu

Johannes Brahms:
Klavirski trio Op. 8, št.1 v H-duru
Allegro con brio
Scherzo
Adagio
Allegro

ana_maria_begus2

Ana Maria Beguš
se je začela učiti klavir na Glasbeni šoli Ljubljana Moste - Polje v Ljubljani pri prof. Marjani Križman, do vpisa na Konservatorij za glasbo in balet pa jo je popeljala prof. Tjaša Turk, kjer je šolanje nadaljevala pri prof. Tatjani Šporar Bratuž, v zadnjem letniku pa je v razredu prof. Andreje Kosmač maturirala z odliko. Trenutno je študentka 2. letnika magistrskega študija glasbene umetnosti v razredu red. prof. Tatjane Ognjanovič. Občinstvu se je predstavila na nastopih tako doma (Ljubljana, Krško, Postojna, Novo mesto, Škofja Loka, Murska Sobota idr.) kot v tujini (Zagreb, Trst, Brač, Makarska, Beograd, Novi Sad idr.), prav tako pa se redno udeležuje državnih in mednarodnih tekmovanj, na katerih se zavzema za predstavitev slovenskih skladateljev, tako doma kot v mednarodnem prostoru. V letih 2011 in 2012 je v literarnem performansu z naslovom Alma sodelovala tudi z igralko Polono Vetrih, leta 2013 pa je v Idriji s priložnostno zasedbo izvedla 1. stavek Mozartovega Klavirskega koncerta v d-molu. Redno se izpopolnjuje na seminarjih priznanih klavirskih pedagogov in pianistov, kot so: Tatjana Ognjanovič, Julia Gubaidullina, Ruben Dalibaltayan, Arbo Valdma, C. M. Mehner in Simon Trpčeski.

trio_rupnik

Klavirski Trio Rupnik
sestavljajo violinistka Manca (1996), študentka 3. letnika Univerze Mozarteum v Salzburgu v razredu prof. Rainerja Schmidta, violončelist Nejc (2000), dijak 3. letnika Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. Karmen Pečar, in pianist Anže (1998), študent 1. letnika AG v Ljubljani v razredu prof. Tatjane Ognjanovič. Trio je začel delovati pod mentorstvom prof. Kaje Stražar in prof. Urše Kržič na Glasbeni šoli Vrhnika. Od 2013 do 2016 je deloval v okviru Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani pod mentorstvom prof. Tomaža Lorenza, od letos pa deluje v okviru Akademije za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom prof. Janeza Podleska. Klavirski trio Rupnik je prvonagrajenec z maksimalnim številom točk na mnogih domačih in mednarodnih tekmovanjih (Stringfest, Sremska Mitrovica 2011 in 2012; Paolo Spincic, Trst 2011; TEMSIG 2014 in 2016; Svirel 2013 in 2016; Primož Ramovš, Ljubljana 2015). Uspešno se je predstavil tudi s samostojnimi koncerti v Sloveniji, Italiji in Avstriji. Klavirski trio Rupnik je prejemnik Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana za izjemne študijske uspehe in zasluge pri umetniškem uveljavljanju šole za leto 2015. Nejc igra na violončelo goslarske mojstrice Katharine Abbühl (l. 2011), Manca pa na violino goslarskih mojstrov Aleksandra Krilova in Katharine Abbühl sub spirito (l.1999) iz Cremone.