Mladi mladim, 12.12.2018

Pozor, odpri v novem oknu. natisni

Sreda, 12. decembra 2018, ob 19.30
Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Anea Mercedes Anžlovar, sopran
Tim Jančar, klavir
*
Nadia Ternifi, sopran
Tanja Šterman, klavir


Spored:

Antonín Leopold Dvořak (1841‒1904):
V tak mnohém srdci mrtvo jest (V tako mnogo srcih je mrtvo), op. 83, št. 2

Katarina Pustinek Rakar (1979):
Uspavanka
Po prečuti noči

Wolfgang Amadeus Mozart (1756‒1791):
Dans un bois solitaire (V samotnem gozdu), KV 308/295b
Per me dunque non sei ... Un marito, donne care
(Zame tema ne obstaja ... Moža, drage gospe), arija Ninette iz opere La finta semplice, KV 51/46a

Jules Massenet (1842‒1912):
Ouvre te yeux bleus (Odpri svoje modre oči)
Frere! Voyez! ... Du gai soleil (Brat! Poglej! ... Veselo sonce),
arija Sophie iz opere Werther

Gaetano Donizetti (1797‒1848):
Quel guardo il cavaliere ... So anch'io la virtù magica
(Njen pogled je pristal na njem ... Tudi jaz poznam čarobno moč), arija Norine iz opere Don Pasquale

*

Niko Štritof (1890‒1944):
Mene pa glava boli

Hugo Wolf (1860‒1903):
Kennst du das Land? (Poznaš deželo?)
Auch kleine Dinge (Tudi drobne stvari)

Henri Duparc (1848–1933):
L'invitation au voyage (Vabilo na potovanje)

Erich Wolfgang Korngold (1897–1957):
Was du mir bist? (Kaj mi pomeniš?), op. 22, št. 1

Giacomo Puccini (1858–1924):
Quando m'en vo' (Ko se sprehajam), arija Musette iz opere La bohème

Charles Gounod (1818–1893):
Ah! Je ris de me voir si belle (Ah! Smejim se, ko vidim kako sem lepa),
arija Marguerite iz opere Faust

Franz Lehar (1870–1948):
Vilja Lied (Pesem o Vilji), arija Hanne iz opere Vesela vdova

anea_mercedes_anzlovar

Anea Mercedes Anžlovar (1998) je maturirala na Gimnaziji Bežigrad in na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, smer solopetje, v razredu prof. Tatjane Vasle. Študij opernega petja nadaljuje na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju v razredu prof. Margit Klaushofer.
Je prvonagrajenka številnih mednarodnih tekmovanj. Na TEMSIG-u je leta 2013 prejela zlato plaketo in drugo nagrado, leta 2016 pa zlato plaketo, prvo nagrado in priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja. Leta 2015 je v okviru Glasbene mladine ljubljanske izvedla samostojni recital. Leta 2016 je nastopila na koncertu Zlati glasovi v okviru Glasbene matice Ljubljana ter debitirala v SNG Opera in balet Ljubljana v Figarovi svatbi v vlogi Barbarine in prejela odlične kritike. V letu 2018 je kot solistka koncertirala s Simfoničnim orkestrom Domžale-Kamnik in APZ Tone Tomšič, v okviru avstrijskega projekta Geras klingt pa je nastopila v vlogi Papagene v Čarobni piščali. Izpopolnjevala se je na mojstrskih seminarjih v Sloveniji in tujini. Je prejemnica Škerjančeve nagrade 2016 in nagrajenka Sklada Anny Felbermayer za leto 2018/19. Od leta 2014 je štipendistka Mestne občine Ljubljana.

Tim Jančar (1993) se je začel učiti klavir na nižji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Damjani Cvetko. Ko je to končal, se je vpisal na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana – smer klavir in glasbeni stavek. Študij na AG Ljubljana pri prof. Tatjani Ognjanovič je zaključil septembra 2018. Za časa študija se je udeležil nekaterih državnih in mednarodnih tekmovanj, med drugim mednarodnega tekmovanja Citta di Gorizia (prvo mesto in prva nagrada) in državnega tekmovanja TEMSIG 2016, kjer je bil prvonagrajenec v najvišji kategoriji. Leta 2013 je prejel Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, leta 2017 pa Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. V času študija je nastopil s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, s Komornim orkestrom Konservatorija Guiseppe Tartini iz Trsta ter z Orkestrom Slovenske filharmonije, maja 2016 pa je imel na Dunaju v okviru cikla Piano forte – the next generation, pod pokroviteljstvom Banke Avstrije, kot predstavnik AG v Ljubljani samostojni recital, katerega posnetki so izšli pri avstrijski založbi Gramola. Aktivno sodeluje tudi na področju komorne glasbe (Trio Ad hoc), vsa leta pa se udeležuje seminarjev ter poletnih šol pri priznanih profesorjih Rubenu Dalibaltayanu, Johannesu Kropfitschu, Claudiu Martínezu Mehnerju, Markusu Schirmerju, Borisu Bermanu, Avedisu Kouyoumdjianu in Eliso Virsaladze.

*

nadia_ternifi

Nadia Ternifi
(1993) je študentka petja pri prof. Pii Brodnik na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2016 je maturirala iz petja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Editi Garčević Koželj. Obenem ja absolventka Medicinske fakultete v Ljubljani, smer dentalna medicina. Leta 2013 je na mednarodnem pevskem tekmovanju Lazar Jovanović v Beogradu dosegla zlato plaketo in tretje mesto. Leta 2014 je v organizaciji Glasbene mladine ljubljanske nastopila v ciklu recitalov Prisluhnimo v Križankah. Leto kasneje pa je bila štipendistka in udeleženka mednarodnega pevskega festivala Oper Oder-Spree v Beeskowu (Nemčija). Tam je kot udeleženka nastopala v kolažni operi in na dveh gala koncertih s Pruskim komornim orkestrom. Kot solistka je nastopala na novoletnih koncertih Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik in Simfoničnega orkestra KGBL. Leta 2016 je na tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije v svoji kategoriji dosegla prvo mesto in prejela zlato plaketo. Leta 2017 je bila organizatorka in solistka 11. tradicionalnega koncerta študentov medicinske fakultete v dvorani Grand hotela Union. V duetu s tenoristom Gregorjem Ravnikom je nastopila na recitalu v okviru Festivala Lent. Redno se udeležuje pevskih seminarjev pri mednarodno priznanih profesorjih, kot so: Rudolf Piernay, Nena Brzaković, Snežana Stamenkovič, Constance Fee, Peter Maus in Breda Zakotnik. Od leta 2010 je štipendistka Mestne občine Ljubljana.

Tanja Šterman je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani leta 1995 v razredu profesorice Dubravke Tomšič Srebotnjak. Po diplomi se je dve leti izpopolnjevala v klavirju in komorni igri na Visoki šoli za glasbo v Budimpešti. Leta 2001 je zaključila specializacijo na AG v Ljubljani pod mentorstvom Dubravke Tomšič Srebotnjak. Svoje znanje je izpopolnjevala tudi na mednarodnih mojstrskih tečajih pri znanih profesorjih (K. H. Kammerling, A.Valdma, L. Brumberg, J. Lateiner, A. Jenner). V času študija je prejela eno prvo in dve drugi nagradi na tekmovanjih mladih glasbenikov Slovenije. Leta 1993 je prejela študentsko Prešernovo nagrado. Za seboj ima številne samostojne recitale in komorne koncerte. Kot solistka je trikrat nastopila z Orkestrom Slovenske filharmonije (Saint-Saens, Beethoven, Rahmaninov), leta 1994 pa tudi s Komornim orkestrom iz Padove. Zaposlena je kot umetniška sodelavka na Akademiji za glasbo v Ljubljani, sodeluje pa tudi z mladimi violinisti in pevci na Glasbeni šoli v Tolminu.